Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris patru persoane: vicepremierul Daniel Suciu,  ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, primarul Sectorului 5 Daniel Florea și deputatul Sorin Bota. Aici, favorit rămâne Daniel Suciu.

În ceea ce privește funcția de secretar general, concurența este foarte mare: președintele PSD Brașov-Marius Dunca; fostul secretar general, revocat după condamnarea lui Liviu Dragnea-Codrin Ștefănescu, liderul TSD-Gabriel Petrea, Felix Stroe, Rodica Nassar și Mihai Fifor. Deși Marius Dunca a plecat din pole position, strategii PSD fideli președintelui interimar cred că Mihai Fifor este mai potrivit pentru această funcție. Potrivit surselor EvZ, Marius Dunca este considerat un personaj cvasi-anonim și fără forța necesară acestei funcții. În afară de asta, Codrin Ștefănescu are încă multe organizații fidele, dar și unele care stau în espectativă, iar social-democrații nu vor să riște să se trezească cu „omul lui Dragnea” numărul trei în partid.

Oricum, negocierile sunt foarte dure, Oltenia presează tare deși organizația județeană nu a reușit să-l convingă pe Paul Stănescu să intre în competiție. Așa cum scria zilele trecute Evenimentul zilei, președintele executiv al PSD Olt spunea că ei ar fi mers pe tandemul Pail Stănescu-Lia Olguța Vasilescu.

Înainte de congresul extraordinar de sâmbătă, conducerea PSD se întrunește într-o ședință a Comitetului Executiv.

Sâmbătă vor intra în cursa internă și candidații care aspiră la Cotroceni. Șerban Nicolae, unul dintre candidați, a declarat că agreează un candidat comun cu ALDE cu condiția ca acesta să fie de la PSD. Pe de altă parte, ALDE nu renunță la Călin Popescu Tăriceanu, candidatul coaliției. Potrivit surselor EvZ, după congresul de sâmbătă, liberal-democrații ar putea denunța pactul de colaborare. Până în prezent, pe lângă Șerban Nicolae s-au mai înscris în competiția internă Eugen Teodorovici, Mihai Fifor și Liviu Pleșoianu. Se vor face sondaje și cel care va fi cel mai bine plasat va fi candidatul PSD. Social-democrații nu exclud nici varianta de a avea un candidat din afara partidului și, spun surse din interior, se poartă discuții cu câteva persoane.