Evenimentul Zilei > Social > Când vor termina elevii cursurile. Durata vacanței de vară din 2022. Care sunt excepțiile
Când vor termina elevii cursurile. Durata vacanței de vară din 2022. Care sunt excepțiile

Când vor termina elevii cursurile. Durata vacanței de vară din 2022. Care sunt excepțiile

Elevii vor termina cursurile în 3 săptămâni, pe 10 iunie. Cu toate astea, cei din învățământul profesional și din școlile postliceale vor avea un program mai diferit. Tinerii care își doresc să devină “asistent medical generalist” vor fi ultimii care pleacă în vacanță.

Peste 3 săptămâni, aproape toți elevii din sistemul educațional din România vor intra în vacanță. Potrivit calendarului oficial al anului școlar 2021-2022, doar cei din ani terminali, cei din învățământul profesional și din școlile postliceale vor avea un program diferit.

Și cei care studiază pentru calificarea “asistent medical generalist” vor beneficia mai greu de vacanță, mai exact peste trei luni.

Ultima zi de școală pentru elevi va fi pe 10 iunie. Copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar, toți elevii din clasele V-VII, toți elevii din clasele IX-XI de la liceu vor intra în vacanță.

Care sunt excepțiile:

– Elevii din clasa a XII-a/a XIII-a încheie cursurile pe 27 mai – Probele de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 6-23 iunie
– Elevii din clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie – Evaluarea Națională 2022 are loc pe 14-17 iunie
– Pentru grupele de grădiniță și celelalte clase (școala primară, clasele a V-a – a VII-a și a IX-a – a XI-a), cursurile se încheie pe 10 iunie.

Învățământ liceal – filiera tehnologică

Ministerului Educației a anunțat și vacanța pentru elevii din filieră tehnologică. Aceștia vor termina orele pe:

Clasa a IX-a – 24 iunie (36 de săptămâni)

Alertă în lumea medicală! Omicron se transmite mult mai ușor de la mamă la copil
Sursă: Fizkes | Dreamstime.com

Clasa a X-a – 17 iunie (35 de săptămâni)

Clasa a XI-a și a XII-a/a XIII-a – 20 mai (31 de săptămâni). Pentru elevii din acești ani este prevăzută și o perioadă de pregătire practică de 5 săptămâni, ce face ca numărul de săptămâni ale anului școlar să ajungă la 36.

Pentru elevii din învățământul profesional de stat cu durată de 3 ani, inclusiv învățământul profesional dual, informațiile referitoare la durata anului școlar sunt incluse în acest ordin de ministru.

Învățământ postliceal

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, există diferențe foarte mari între diversele calificări de școală postliceală și de școală de maiștri, din punct de vedere al datei de finalizare a cursurilor în anul școlar 2021-2022, diferențe date de planurile de învățământ specifice celor 93 de calificări la școala postliceală și celor 53 de calificări la școala de maiștri. Astfel:

Pentru calificările cu durata de școlarizare 1 an, cursurile se încheie pe 17 iunie 2022

Pentru calificările cu durata de școlarizare de un an și jumătate, cursurile s-au încheiat în iarnă (perioada 22 decembrie 2021-11 februarie 2022) pentru cei din anul ÎI și se încheie în intervalul 14 aprilie-24 iunie pentru elevii din anul I

Pentru calificările cu durata de școlarizare de 2 ani, cursurile se finalizează în perioada 13 mai-01 iulie 2022

Pentru calificările cu durata de 3 ani, cursurile se finalizează în perioada 17-24 iunie 2022

Pentru calificarea “Asistent medical generalist”, elevii din anul I, ÎI sau III de studiu încheie cursurile pe 5 august 2022, potrivit edupedu.