Expertul american Anthony Fauci a anunţat că „Interdicţia de a călători în SUA va mai dura câteva luni”. A rămas în continuare interzisă călătoria în Statele Unite din cauza coronaviruslui. Afirmaţia aparţine lui Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase american, într-un interviu pentru Daily Telegraph.

La întrebarea despre circulaţia cetăţenilor britanici, imunologul a confirmat că interdicţia va rămâne în vigoare luni de zile, probabil până la începerea comercializării unui vaccin.

Când se vor îmbunătăţii lucrurile

„Sperăm să ajungem la un anumit grad de normalitate peste un an, dar nu cred că lucrurile se vor îmbunătăţi în toamnă”, a declarat Fauci.

Principalul expert al guvernului SUA privind bolile infecţioase a avertizat, în acelaşi timp, că nu e exclusă o revocare a călătoriilor provenite din Uniunea Europenă, din Brazilia, China şi Iran.

Interdicția ar putea dura până când un vaccin este gata, dar este posibil ca aceasta să fie ridicată până atunci. După cum relatează  Independent, actualmente există patru sau cinci vaccinuri americane în faza de experimentare şi că Statele Unite au cel mai mare număr de decese din lume, cu mai mult de două milioane de infectări şi circa 120 de mii de victime.

Mai puteţi citi şi: Anunţ-bombă! Începe marea testare a vaccinului experimental. Când şi de câţi recruţi au nevoie

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE