Fauci a spus că testarea vaccinului experimental se va face (dacă se vor recruta)  pe 30.000 de pacienţi care vor cuprinde persoane în vârstă şi sub 18 ani.

Se pregăteşte marea testare a vaccinurilor din iulie

Procesul rapid a obținut o perspectivă optimistă din partea doctorului Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, care a declarat că SUA ar putea avea sute de milioane de vaccinuri aprobate până în 2021.

Moderna va începe să-și testeze vaccinul COVID-19 pe 30.000 de persoane în prima săptămână a lunii iulie, a declarat Fauci. Aceasta este faza a treia a procesului de dezvoltare clinică – etapa finală a studiului înainte ca un vaccin să obțină aprobarea din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente.

Vom începe fabricarea dozelor de vaccinuri mult înainte să știm dacă vaccinul funcționează

Între timp, a spus Fauci, SUA vor începe să producă în masă vaccinurile, astfel încât să le poată distribui odată ce vor primi aprobarea FDA.

„Vom începe fabricarea dozelor de vaccinuri mult înainte să știm dacă vaccinul funcționează”, a spus Fauci. „Este posibil să știm dacă este eficace sau nu până în noiembrie, decembrie.

Ceea ce înseamnă că, până la acel moment, sperăm să avem aproape 100 de milioane de doze. Și la începutul anului 2021, sperăm să avem câteva sute de milioane de doze”.

Fauci, potrivit sciencealert,  a adăugat că a fost implicat în cel puțin patru alte studii de vaccin care vor începe de-a lungul verii. Dar, printre toate aceste eforturi, el spune că este „prudent optimist”  convins totuşi că se produce un vaccin eficient care poate fi distribuit publicului larg.

Fauci a concluzionat: „Nu există niciodată o garanție că veţi primi un vaccin eficient”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE