Când este așteptată prima ninsoare. Cele mai noi informații de la meteorologi

Când este așteptată prima ninsoare. Cele mai noi informații de la meteorologi Sursa foto: Arhiva EVZ

Prima ninsoare în România este așteptată la începutul lunii decembrie, față de luna noiembrie, în anii anteriori. Dar problemele iernii nu vin doar de la zăpadă

Dacă în anii trecuți, prima ninsoare a apărut la începutul noiembrie, în 2022 avem parte de o toamnă lungă și fumoasă. Potrivit specialiștilor Accuweather, prima ininsoare din acest sezon rece va apărea abia la începutul decembrie. Potrivit prognozei actualizate, la începutul primei luni de iarnă calendaristică temperaturile vor începe să scadă, iar ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

La finele lunii noiembrie, temperatura maximă va fi de 9 grade, iar la începutul lunii decembrie maximele nu vor mai depăși 3-4 grade. În zonele montane temperaturile vor fi preponderent negative, potrivit cancan.ro.

Vreme frumoasă

Până când va veni oficial iarna, ne putem bucura de încă o săptămână frumoasă de toamă. În perioada 24-31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa între 15 și 24 de grade. Cel mai cald va fi în zona sudică. Minimele se vor încadra între 6 și 13 grade.

Iarna în România

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că românii nu vor avea parte de o iarnă grea. „În ceea ce privește iarna 2022-2023, există o probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a declarat directorul ANM.

Nu vom avea parte se pare nici de ninsori abundente. „Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea regiunilor țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a spus și George Gârbacea, cercetător științific.