CANCERUL POATE FI BLOCAT. Anunţul istoric al oamenilor de ştiinţă DĂ SPERANŢE UMANITĂŢII, în lupta cu TERIBILA BOALĂ. O proteină, TRATAMENTUL-MINUNE

CANCERUL POATE FI BLOCAT. Anunţul istoric al oamenilor de ştiinţă DĂ SPERANŢE UMANITĂŢII, în lupta cu TERIBILA BOALĂ. O proteină, TRATAMENTUL-MINUNE

Cancerul poate fi blocat. Anunţul istoric al oamenilor de ştiinţă dă speranţe umanităţii, în lupta cu teribila boală.

O echipă de oameni de știință a reușit să blocheze propagarea metastazelor în cadrul testelor efectuate pe șoareci de laborator, informează AFP și Science Daily, citate de Agerpres.

Un studiu condus de profesorul Salvador Aznar Benitah, de la Institutul pentru Cercetări din Barcelona, a identificat în premieră o proteină, numită CD36, ce se găsește în membrana celulelor canceroase și care este implicată în absorbția grăsimilor, care joacă un rol esențial în dezvoltarea metastazelor.

Legătura dintre proteină și acizii grași de care este dependentă reprezintă o diferență majoră între celulele care inițiază metastaza și alte celule tumorale.

"Ne așteptăm ca acest studiu să aibă un mare impact asupra comunității științifice și pentru avansul în cercetarea metastazelor și sperăm să reușim să validăm potențialul CD36 ca tratament anti-metastază", a declarat Benitah,.

Metastazele reprezintă celule tumorale care se desprind din tumorile inițiale și "călătoresc" prin sânge sau limfăcolonizând alte organe. Acestea sunt responsabile de marea majoritate a deceselor cauzate de cancere, însă caracteristicile celulelor implicate sunt încă puțin cunoscute, ceea ce face ca tratamentul împotriva metastazelor să fie extrem de delicat.

“Susținem munca profesorului Benitah de câțiva ani și este fantastic să aflăm aceste rezultate cu adevărat importante. Dacă echipa va reuși să transforme acest anticorp într-un tratament pentru oameni ar putea salva mii de vieți în fiecare an”, a declarat doctor Lara Bennett din cadrul Worldwide Cancer Research.

Oamenii de știință lucrează în prezent la dezvoltarea de terapii pentru blocarea proteinei CD36 care ar putea trata pe viitor pacienții diagnosticați cu cancer.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News