Campioana mondială en-titre, Franța, se confruntă cu probleme de lot înaintea finalei pe care urmează să o dispute cu Argentina. Mai mulți jucători de bază se resimt după partidele din acest turneu final și nu se știe dacă vor fi apți pentru jocul de duminică, în compania Argentinei.
Echipa națională a Franței se confruntă cu probleme medicale chiar înainte de ultimul meci pe care îl va disputa împotriva Argentinei, la acest Turneu Final din Qatar. Conform informațiilor din cadrul echipei naționale a Franței, nu mai puțin de cinci jucători de fotbal sunt incerţi pentru finala Cupei Mondiale, programată pentru duminică, împotriva Argentinei.
Tehnicianul francezilor a trebuit să se descurce la acest turneu final fără jucători ca Mike Maignan, Presnel Kimpembe, Paul Pogba, Ngolo Kante, Karim Benzema, Christopher Nkunku, iar în primul meci l-a pierdut şi pe Lucas Hernandez.
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, a avut o echipă incompletă la antrenamentul de vineri, iar acest lucru a fost sesizat de cei care au asistat la ședința de pregătire. Dacă Rabiot şi Upamecano şi-au revenit după problemele de sănătate pe care le-au avut, Kingsley Coman a fost scutit de sesiunea de antrenamente de vineri.
Alţi doi jucători au mai fost atinşi de virusul care i-a lovit pe jucătorii de fotbal francezi la începutul săptămânii. Este vorba de Raphael Varane şi Ibrahima Konate, titularii în defensiva campionilor mondiali. În aceste condiții, Didier Deschamps are probleme şi cu alți doi jucători accidentaţi. Este vorba despre Aurelien Tchouameni şi Theo Hernandez, care s-au antrenat vineri în sală. Tchouameni a fost lovit la şold, iar Theo Hernandez la genunchi.
Confruntându-se cu aceste probleme Franța va fi în dificultate să alinieze cel mai bun 11 la finala cu Argentina, la Cupa Mondială din Qatar. Franța s-a calificat în finala Campionatului Mondial, după ce a învins echipa Marocului, în semifinala pe care a câștigat-o cu scorul 2-0.
Avancronica finalei Argentina - Franța
Selecţionatele Argentinei şi Franţei se vor înfrunta în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, duminică, 18 decembrie, pe Lusail Stadium din Al Daayen. meciul va începe la ora 17:00, ora României. Ambele echipe sunt în fața celui de-al treilea titlu mondial, după ce Argentina a cucerit trofeul în anii 1978 şi 1986, iar Franţa, în anii 1998 şi 2018.
În Qatar, selecţionata Argentinei a pierdut doar un meci din cele jucate, 1-2 cu Arabia Saudită în debutul la Cupa Mondială. Sud-americanii au marcat 12 goluri la actuala ediţie a competiţiei, cel mai mult la un turneu final mondial după 1986 (anul ultimului titlu), când au înscris 14.
Vedeta echipei, Lionel Messi, va juca a doua finală de Cupă Mondială, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei, 0-1, după prelungiri, acesta fiind singurul trofeu care îi lipseşte din palmares.
Pentru Franţa, finala de duminică va fi a patra de cupă mondială, după ce în 2006 a pierdut în faţa Italiei. Franţa are şansa de a deveni a treia echipă care câştigă două titluri consecutive, după Italia (1934, 1938) şi Brazilia (1958, 1962).
Argentina şi Franţa s-au întâlnit de trei ori la Cupa Mondială, „Les Bleus” având câştig de cauză la ultima confruntare, în 2018, când s-au impus cu 4-3 în optimile de finală. Argentina a câştigat primele două dueluri, în 1930 şi 1978. În total, cele două echipe s-au înfruntat de 12 ori, Argentina având şase victorii, iar Franţa trei. Sud-americanii au marcat 15 goluri, iar francezii 11.
Echipele probabile pentru finală
Argentina: 23. Emiliano Martinez - 26. Nahuel Molina, 13. Cristian Romero, 19. Nicolas Otamendi, 3. Nicolas Tagliafico - 7. Rodrigo De Paul, 24. Enzo Fernandez, 5. Leandro Paredes, 20. Alexis Mac Allister - 10. Lionel Messi (căpitan), 9. Julian Alvarez. Selecţioner: Lionel Scaloni.
Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 5. Jules Kounde, 4. Raphael Varane, 24. Ibrahima Konate (sau 18. Dayot Upamecano), 22. Theo Hernandez - 14. Adrien Rabiot (sau 13. Youssouf Fofana), 8. Aurelien Tchouameni - 11. Ousmane Dembele, 7. Antoine Griezmann, 10. Kylian Mbappe - 9. Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.
Parcursurile celor două echipe până în finală
Argentina: 1-2 cu Arabia Saudită, 2-0 cu Mexic, 2-0 cu Polonia, în grupă, 2-1 cu Australia, în optimi, 4-3 la loviturile de departajare cu Olanda (2-2, după prelungiri), în sferturi, 3-0 cu Croaţia, în semifinale.
Franţa: 4-1 cu Australia, 2-1 cu Danemarca, 0-1 cu Tunisia, în grupă, 3-1 cu Polonia, în optimi, 2-1 cu Anglia, în sferturi, 2-0 cu Maroc, în semifinale.