Evenimentul Zilei > Actualitate > Campioana e la un pas să se dezintegreze
Campioana e la un pas să se dezintegreze

Campioana e la un pas să se dezintegreze

Astra Giurgiu a început lamentabil campionatul, a pierdut jucători esențiali, iar antrenorul Marius Șumudică a fost convins cu greu să nu demisioneze după eșecul de la Cluj (scor 1-5 cu CFR).

Trei luni au trecut de când Astra Giurgiu intra în istoria fotbalului românesc. „Alb-negrii” sărbătoreau la finalul stagiunii precedente câștigarea primului titlu din istorie și anunțau că seria succeselor va continua.

Un succes urmat de eșecuri

Noul sezon a început încurajator pentru giurgiuveni, care au câștigat Supercupa României (scor 1-0 cu CFR Cluj). Însă, campioana arată jalnic în Liga I, acolo unde se află pe locul al 11- lea, cu patru puncte, după cinci etape. În Europa, Astra a părăsit preliminariile Ligii Campionilor, după ce a fost eliminată în turul al 3-lea de FC Copenhaga (scor 1-1 și 0-3) și va încerca să se califice în grupele Ligii Europa, în returul de joi, pe care îl va disputa în deplasare, la West Ham (în tur, 1-1).


În acest sezon al Ligii I, Astra Giurgiu a câștigat un meci, a obținut o remiză și a pierdut trei partide


Tensiunea a atins cote maxime la Astra, după umilința suferită în deplasare, la CFR Cluj, în runda a 5-a a campionatului. Marius Șumudică, tehnicianul suspendat al campionilor, a anunțat că are de gând să demisioneze. El și-a menținut decizia până ieri după-amiază, dar a fost întors de elevii săi, care i-au promis că lucrurile se vor schimba în bine.

Printre ne mul – țumirile lui Șumudică se numără și lotul subțire pe care îl are la dispoziție, după ce Valerică Găman, William de Amorim și Fernando Boldrin, piese de bază, au plecat la Karabukspor, respectiv Steaua.