Hai să le spunem și altfel. Bucătăriile pe roți. Am fost la Romexpo. Tocmai ce s-a deschis azi un festival dedicat acestei îndeletniciri care a luat avânt, la noi, de vreo patru ani încoace.
Spui camion, dar nu e totuși o matahală de șantier. Adică are până în 3,5 tone, în așa fel încât ai acces, fără bătăi de cap, în spațiile urbane.
Dar ”The Carnival” nu este numai despre biftecuri, sosuri, plăcinte și prăjituri. Dacă stai de vorbă cu oamenii aceștia, bucătari printre crătițile lor, șoferi, la volan, evident, când sunt pe drum, mecanici auto, în cazul în care li se strică vreo piesă a mașinii și musai să o repare singuri, în caz de forță majoră, ei bine, le asculți poveștile și îți dai seama că totul e asezonat și cu foarte multă voință, și cu riscul unei afaceri despre care speră că va fi, cât mai curând, rentabilă.
Mai e ceva? Mai e. Sunt acei semeni ai noștri care după o carieră la birou de nu știu câți ani, mulți, prea mulți, au zis stop. Camionul cu mâncare îți oferă șansa călătoriei prin toată țara. Nu stai locului o clipă. Un cofetar îmi spunea că parcurge în fiecare an, fiți atenți, 7.000 de kilometri. De-a lungul și de-a latul României. Pe la evenimente de aceeași factură cu cel de acum, de la București. Pentru că la festivalurile astea, dedicate tocmai conceptului de ”street food”, faci vânzare. Din martie până în octombrie îți încarci viața în mașină.