Camilla era poreclită: Camilla-rotweilerul sau Camilla-Godzilla

Camilla era poreclită: Camilla-rotweilerul sau Camilla-Godzilla

S-a încheiat Italian Journey. De departe o vizită oficială diferită de aceea pe care Charles a făcut-o cu Diana în 1985, aclamată de toţi oamenii, ca un star, iar acum destul de ştersă mai puţin atractivă deoarece nu a mai fost Prinţesa Diana, ci femeia care a contribuit la tot ce putea fi mai rău pentru o căsnicie fie ea şi regală.

CAMILLA şi DIANA: două femei care nu se pot compara.

 

Tot la fel cum nu se pot compara două vizite oficiale pe care Charles, acum 32 de ani cu prima soţie, iar în aceste zile cu Camilla. În Italian Journey care s-a încheiat ieri, Camilla-rotweilerul sau Camilla-Godzilla, cum o poreclise Diana, a fost ţinută cu grijă la distanţă de întâlnirile mai importante şi mai mediatizate, rezervate augustului consort.

Ducesa de Cornwall a fost implicată în acţiuni de importanţă secundară, puţine băi de mulţime, câteva locuri legate de voluntariat, Slow Fooduri, degustări de vinuri de Toscana, puţin shopping, câte o plimbare romantică, o excursie la Ercolano, poze în locuri cu notorietate.

Puţin farmec şi multă substanţă au caracterizat campania italiană a lui Charles şi a Camillei.

O vizită oficială care n-ar fi trebuit să fie diferită de aceea din primăvara lui '85 când principele a făcut vizita în Italia însoţit de prima soţie, Diana. Călătoria a coincis cu apoteoza principesei, aclamată de lume ca un star, adevărată hipnotizatoare a mulţimilor, în timp ce soţul era lăsat în umbră. Acum, principele este cu Camilla, în iulie va împlini 70 de ani, e cu totul altă poveste...

Poveştile cu Diana nu se pot uita

Era anul 1985, sfârşit de aprilie, când principii de Galles poposiră în Italia pentru o lungă călătorie care a însemnat maximul de popularitate pentru Diana, salutată de mulţimi entuziaste. Două foarte lungi săptămâni cu etape articulate şi programe severe, zeci de întâlniri, implicări în cuplu sau separat, zi după zi, puţin câte puţin, alteţele regale parcurgeau Peninsula, toate acestea lucrând în defavoarea principelui. Acolo unde punea piciorul delicata şi charismatica Diana era o aglomeraţie incredibilă de jurnalişti şi cameramani, puhoaie de oameni. Programele lui Charles erau în schimb,  aproape pustii, înecându-se în dezinteres şi plictiseală instituţională.

Păruse pentru toţi o pereche romantică, dar aparenţele, după cum se ştie, sunt înşelătoare. Chiar atunci, în acel primăvaratic Grand Tour în Italia, când se întrezăreau primele semne ale unei crize evidente. În practică era începutul sfârşitului. Căsătoriţi de numai 4 ani şi deja părinţii a doi copii, păreau o pereche de îndrăgostiţi. Mult mai puţin poetică era însă realitatea faptelor: el nu se despărţise de fapt niciodată de Camilla, ea căzuse pradă unor grave deranjamente alimentare şi se consolase cu infidelitatea soţului trădându-l cu maiorul James Hewitt, profesorul său de echitaţie, care va vinde într-o zi oarecare unui tabloid situaţii picante din a lor ''love story''.
 
Nimeni, în timpul călătoriei în Italia, nu bănuia nimic grav, chiar dacă ceva semnale ar fi putut să transpară de la privirile melancolice ale ei. La polul opus, presa mondenă şi nu numai se întrecea să fabuleze despre ''vacanţa de iubire în Italia a lui Charles şi Diana'', când nici măcar de o lună de miere nu era vorba, ipotizând o probabilă a treia sarcină favorizată de feluri de mâncare identificate în ''spaghetti afrodisiace''.
În realitate misiunea din Italia a perechii cele mai fotografiate de pe planetă a fost un tur de forţă, cu chestiuni oficiale care n-aveau în ele nimic romantic. Întâlniri insituţionale, audienţe la Papa, vizite la spitale şi la aşezăminte pentru copii surdo-muţi, prânzuri de gală,primiri oficiale, cocktailuri la prefecturi, serate la Scala, picnicuri, plimbări cu gondola la cererea fotografilor de curte sosiţi de la Londra.

La Diana plăcea mai ales latura umană. Era deja ''principesa poporului'', cum a botezat-o în ziua  de după moartea sa, Tony Blair. Mare succes în acea călătorie din Italia, succes decretat de oamenii obişnuiţi din Bari, Molfetta, Trani, Roma, Milano, până la etapa finală a turneului: Venezia, unde principii de Galles s-au îmbarcat pe yachtul regal Britannia. Moştenitorul tronului Angliei a definit călătoria ''memorabilă'', dar se va întoarce mereu singur în Italia...