O nouă obligație pe șoferi. Intră în vigoare din iulie

O nouă obligație pe șoferi. Intră în vigoare din iulie Sursa foto: Arhiva EVZ

Uniunea Europeană a decis să introducă noi reglementări privind vehiculele și circulația rutieră. Din iulie 2024, șoferii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli pentru a nu fi amendați.

Începând cu 7 iulie 2024, camerele de marșarier vor deveni obligatorii pentru mașinile noi în Germania. Acestea sunt menite să prevină „coliziunile cu persoane și obiecte din spatele vehiculului”, scrie Ministerul Federal pentru Afaceri Digitale și Transport (BMDV).

Anul trecut, 2.830 de persoane au murit în accidente rutiere în Germania, iar autoritățile au fost nevoită să aplice măsuri dure. Regulamentul UE stabilește patru perioade diferite de la A la D, până la sfârșitul cărora noile reglementări ar trebui să intre în vigoare.

Camerele de marșarier vor deveni obligatorii

Această obligație se va aplica și mașinilor mai vechi care sunt vândute după data introducerii regulamentului. Automobilele trebuie echipate cu o cameră de marșarier funcțională și/sau senzori corespunzători. Dacă un șofer cumpără o mașină mai veche cu o cameră de marșarier și senzori existente, trebuie să se asigure că dispozitivul funcționează corect. Cei care nu respectă legea riscă amenzi mari.

Ne puteți urmări și pe Google News
mașină

Sursa foto: Pixabay

Șoferii riscă amenzi mari

„O cameră de marșarier nefuncțională reprezintă o încălcare a cerinței privind camera de marșarier și poate fi pedepsită cu o amendă”, spune, de exemplu, Motor Vehicle Insurance Compare. Dacă defecțiunea are ca rezultat și un accident, există următoarele amenzi:

  • Nerespectarea obligației generale de îngrijire la resetare – 35 euro
  • Periclitarea altor utilizatori ai drumului la mers în marșarier – 80 euro și 1 punct de penalizare
  • Punerea în pericol a altor utilizatori ai drumului la mers în marșarier rezultând în accident – ​​100 euro și 1 punct
mașină

Șoferi. Sursa Foto: Pixabay

Camerele de marșarier, un ajutor pentru șoferi

Autoritățile din Germania au declarat că această cameră este doar un ajutor care oferă șoferilor o orientare mai bună la parcare și la ieșire. În cazul unui accident, nu vă protejează de închisoare sau amendă.

Potrivit secțiunii 1 paragraful 2 din Legea privind circulația rutieră (StVO), aceasta are „o obligație permanentă de a asigura securitatea în toate direcțiile”. Într-un limbaj simplu, aceasta înseamnă: Chiar și cu o cameră de marșarier, este necesar să observați împrejurimile vehiculului, conform 24auto.de.