Șoferii nu mai au scăpare. Sute de camere inteligente, montate pe șosele, cum de dau amenzile

Șoferii nu mai au scăpare. Sute de camere inteligente, montate pe șosele, cum de dau amenzile Camere inteligente pe șosele. Sursa foto: Pixabay

Camere inteligente vor fi instalate pe majoritatea șoselelor din România. Mai exact, potrivit noilor reguli din Codul Rutier, toți șoferii care se abat de obligațiile pe care le au ca participanți la trafic vor primi acasă amenzile stabilite pe baza imaginilor video.

Camere inteligente pe șosele. Unde vor fi instalate

Șoferii teribiliști nu-și vor mai putea face de cap în trafic deoarece vor fi instalate sute de camere inteligente care vor filma fără oprire pe toți participanții la trafic. Iar cei care se abat de regulile prevăzute în Codul Rutier se vor trezi cu amenzile acasă.

Așadar, sute de camere inteligente vor apărea pe principalele șosele din România. Este vorba despre autostrăzile București-Pitești, București-Constanța, București-Ploiești. De asemenea, vor fi pe camere inteligente pe drumurile naționale DN1, DN2, DN3, DN4 și DN7.

Mai trebuie menționat faptul că polițiștii vor putea da amenzi în baza filmărilor primite de la pietoni sau șoferi. Acest lucru nu era permis până acum. Așadar, încă un lucru de care ar trebui să țină cont toți șoferii aflați în trafic, deoarece se pot trezi cu amenzi și în baza acestor filmări făcute de amatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Monitorizarea, Securitate, Supraveghere

Abaterile pe care le vor detecta camerele inteligente:

  • încălcarea limitei de viteză,
  • conducerea pe banda de urgență a autostrăzii,
  • trecerea pe culoarea roșie a semaforului,
  • depășirea coloanei de mașini,
  • trecerea ilegală a căii ferate,
  • conducere agresivă, cum ar fi: frânare bruscă, slalom printre mașini.

Mai exact, potrivit noilor reglementări din Cod Rutier, dacă filmăm un șofer care conduce agresiv, putem să trimitem polițiștilor imaginile deoarece vor fi luate în considerare.

Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, susține că „deși aceste reglementări vizează mai mult de șapte milioane de conducători auto, nu am văzut pe nimeni de la Ministerul de Interne care să iasă public și să dea niște lămuriri sau să spună modalitatea în care se va acționa”.

Mai multe despre noile modificări și completări la Codul Rutier, puteți citi pe site0ul oficial al mai gov.ro.

Revista presei