Camelia Potec, record european

Camelia Potec, record european

Înotătoarea română Camelia Potec a reuşit să impresioneze, ieri, în cadrul Campionatelor Naţionale ale Franţei care se dispută la Montpellier.

Ea a stabilit un nou record european în proba de 1.500 de metri liber, oprind cronometrul la 15 minute, 52 de secunde şi 37 de sutimi.

Precedentul record la 1.500 de metri liber era deţinut de italianca Alessia Filippi, înregistrată cu timpul de 15 minute, 52 de secunde şi 84 de sutimi pe 16 iulie 2008, la Treviso.

Potec, în vârstă de 27 de ani, campioană olimpică în 2004, la Atena, în proba de 200 de metri, a fost la un moment dat aproape de a doborî şi recordul mondial, dar a pierdut mult timp în finalul cursei. Recordul mondial este deţinut de americanca Kate Ziegler (15:42.54).

Ne puteți urmări și pe Google News

Camelia Potec, sportivă antrenată de Philippe Lucas, este membră a clubului francez Canet. Românca se antrenează în Franţa de câţiva ani.

Record naţional la 400 de metri

Potec a impresionat şi în proba de 400 de metri liber, disputată vineri, pe care a câştigat-o cu timpul de 4 minute, 3 secunde şi 50 de sutimi, stabilind astfel un nou record naţional.

Anul trecut, în aceeaşi competiţie, Camelia Potec a adus-o în pragul disperării pe celebra înotătoare franceză Laure Manaudou, care a fost învinsă de Potec în proba de 400 de metri liber pe care nu o mai pierduse de aproape patru ani! După eşec, Manaudou a plâns şi a refuzat să participe alături de Camelia Potec la şedinţa foto, fiind consolată în tribune de părinţii ei.