Camelia Potec, locul 5 la 200 m

Camelia Potec, locul 5 la 200 m

Înotătoarea română Camelia Potec nu a mai repetat performanţa de la Atena, de acum patru ani, când a devenit campioana olimpică a probei de 200 de metri liber, terminând pe locul cinci în finala de la Beijing.

Potec aparcurs distanţa în timpul de 1 minut, 56 de secunde, 87 de sutimi, îmbunătăţindu-şi recordul naţional al probei. Totuşi, în ciuda unui rezultat bun, Camelia nu a reuşit decât să egaleze cea mai bună performanţă a sportivilor români în probele de nataţie de la Beijing, locul 5.

Cursa a fost câştigată de italianca Federica Pellegrini, care a stabilit şi un nou record mondial al probei, fiind cronometrată în 1:54.82. Înotătoarea din Italia, în vârstă de doar 20 de ani, era vice-campioana olimpică a probei, acum patru ani fiind întrecută de Camelia Potec. Medalia de argint a fost obţinută de înotătoarea din Slovenia Sara Isakovici, bronzul revenindu-i chinezoaicei Pang Jiaying.

Camelia Potec mai are o şansă la o medalie olimpică, la 800 de metri liber, seriile preliminare ale probei fiind programate mâine.

Ne puteți urmări și pe Google News