• Contextul: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie reprimită în magistratură dar să fie sancţionată disciplinar prin mutarea, pe o perioadă de 6 luni, de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018. Pe 8 februarie 2017, Camelia Bogdan fusese exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

„Ideea e în felul următor. Doamna Bogdan a fost folosită de sistem, au încercat să scape de ea la un moment dat, pentru că era un instrument… …băieţii ăştia noi, gaşca lui Iohannis, au încercat să scape de ea pentru că era unul dintre instrumentele lui Băsescu. Ea a ameninţat că spune tot ce a făcut şi tot ce ştie şi au avut grijă de ea s-o plaseze, după ce au lovit-o urât, i-a arătat, uite, te putem executa mai rău, şi a pus-o la Târgu Mureş", a spus fostul senator.

„Şi vă mai dau un exemplu. Papici (procurorul DNA Lucian Papici, care a instrumentat dosarul „Referendumul" in care a fost condamnat Liviu Dragnea, n.red.), au făcut la fel, l-au folosit, apoi l-au executat şi l-au trimis la Timişoara. L-au trimis la Timişoara, i-au dat o pâine, dar i-au făcut dosare, ca să tacă…", a adăugat Bodea.

„Ăsta e sistemul, asta nu înţeleg ei. Se folosesc de ei, apoi când se mai schimbă şefii şi nu le mai convin cei care au lucrat pentru alţi şefi, cum a fost Băsescu cu Iohannis, încep să-i execute. Şi dacă ăia ştiu şi ştiu să-şi joace cartea, mai rămân să câştige o pâine. La Târgu Mureş va fi o anonimă, se va pierde. Asta e şi ideea", a mai spus fostul senator PNL.