Cambodgia, ţara templelor înghiţite de junglă

Cambodgia, ţara templelor înghiţite de junglă

Cambodgia este statul succesor al Imperiului Khmer, care controla cea mai mare parte a Peninsulei Indonezia între secolele X-XIV. Centrul Imperiului Khmer, oraşul Angkor, ar fi putut să susţină o populaţie de un milion de locuitori.

Angkor Wat (Angkor înseamnă „oraş” şi Wat „templu”), cel mai bine conservat templu khmer, a devenit celebru în toată lumea datorită turnurilor sale ce se ridică misterios din jungla cambodgiană. În zonă s-au descoperit însă sute de alte temple.

După o serie de războaie cu regatele vecine, Angkor a fost cucerit în 1432. După ce a fost abandonat, clădirile au fost înghiţite de vegetaţie şi s-a creat mitul unei civilizaţii pierdute, o poveste numai bună pentru atragerea turiştilor pasionaţi de explorări. Se pare că templul a reuşit să fascineze o lume întreagă deoarece patru milioane de turişti străini au vizitat Angkor Wat în 2007.

Cambodgia, aflată în totalitate în zona tropicală, este fascinantă nu numai prin istorie, ci şi prin natură.

Cea mai caracteristică trăsătură geografică a acestui stat este câmpia lacustră, formată prin inundaţiile provocate de lacul Tonle Sap, ce măsoară 2.500 de kilometri pătraţi în sezonul uscat şi creşte la aproximativ 25.000 de kilometri pătraţi în sezonul umed. Această câmpie foarte dens populată, cultivată cu orez, a fost declarată rezervaţie a biosferei. 75% din teritoriul ţării se află la mai puţin de 100 de metri deasupra nivelului mării.

Ne puteți urmări și pe Google News