Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Olt au făcut, miercuri, peste treizeci de percheziţii pe raza municipiului Caracal şi a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din judeţul Olt, la persoane suspectate de proxenetism şi cămătărie. Peste 120 de persoane au fost duse la audieri, conform News.ro.

„În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

În cauză sunt vizate şapte persoane, acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism şi cămătărie.