Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo. Val de căldură peste România. Vom avea și 20 de grade
Prognoza meteo. Val de căldură peste România. Vom avea și 20 de grade

Prognoza meteo. Val de căldură peste România. Vom avea și 20 de grade

În perioada următoare meteorologii români anunță un val de căldură care va cuprinde România. Temperaturile primăvăratice au putut fi resimțite în ultimele zile în special în zonele de câmpie. Meteorologii susțin că se vor atinge maxime de 20 grade Celsius.

Prognoza meteo. Val de căldură în România. Se vor atinge 20 grade Celsius

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a făcut aprecieri în exclusivitate la emisiunea „Decisiv”, moderată de Cătălina Porumbel la Antena 3. Ea a nuanțat valul de căldură care vine în ţara noastră în perioada următoare. În unele zone se vor putea înregistra maxime şi de 20 de grade.

Gabriela Băncilă a precizat că valul de căldură va dura cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea, dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice ca, între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a explicat Gabriela Băncilă.

Prognoza meteo. „Vineri la amiază vom înregistrafrecvent 17-19 grade Celsius”

„În condițiile în care până atunci, cel puțin vineri de exemplu, la amiază vom înregistra frecvent temperaturi de 17, 18, 19 grade în zona de sud a țării în regiunile vestice, iar în toate aceste zile mai ales în zilele de joi și vineri foarte probabil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste acest prag în zona dealurilor de Vest iar vineri este posibil să asistăm la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste chiar și în regiunile sudice.

În contextul în care și ieri dar și astăzi am înregistrat valori, izolate de 19 grade, vă dați seama că probabilitatea de înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și ușor peste 20 de grade este foarte ridicată”, a explicat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM la Antena 3.

„Vine, vine primăvara … ”

„Putem spune că prima primăvara pentru că începutul lunii martie sau luna martie în general este caracterizată, în general, cu vreme caldă însorită, dar și cu episoade în care vremea este mai rece își mai fac apariții precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare. Da, putem spune că vine primăvara”, a mai spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, la Antena 3.