Călătoria cu rulota a devenit din ce în ce mai populară deoarece oferă anumite libertăți. Puteți parca rulota când doriți şi aproape oriunde, v-ar scuti de prețurile tot mai mari la hotel şi nu în ultimul rând, puteți avea parte de cea mai interesantă vacanță în familie.
Dacă vacanţa cu rulota devine o pasiune merită să analizați dacă ar merită să vă cumpărați una. Investiția este cu adevărat mai mare, dar banii se pot recupera în timp evitând preturile mari la hoteluri.
Un alt avantaj este că îţi iei familia şi pleci în lume fără reguli, fără obligaţii şi chiar fără grija banilor, deoarece poți străbate toată țara de la un capăt la celălalt beneficiind de tot confortul unei case de vacanță cu bani mai puţini.
Ce ar trebui să știți înainte de a vă aventura într-o vacanţă cu rulota
Dacă alegeţi să mergeţi pentru prima dată în vacanță cu rulota ar trebui să știți câteva lucruri legat de ce ar trebui să pregătești te putem ajuta cu unele idei:
1. În primul rând rezervă-ți autorulota din timp. În plin sezon acestea sunt la mare căutare. Ai putea avea neplăcuta surpriză să nu mai găsești vreuna disponibilă sau sa găsești la prețuri mai mari ori cu dotări mai puține. Scapă de acest stres și fă o rezervare din timp.
2. Fii sigur că nu uiți nimic acasă făcând o listă cu tot ceea ce ai nevoie. Din bagaj nu trebuie să lipsească banii cash, căci prin locurile prin care vei ajunge nu toate magazinele au POS. Actele, telefonul și cablul de încărcare, o trusă medicală și medicamente uzuale. Hainele pe care ți le-ai lua în orice excursie, cosmeticele preferate pentru duș, prosoape și lenjerie de pat (cearșafuri și huse de pernă și de pilotă).
Ce trebuie să luaţi dacă mergeţi în concediu cu rulota
Echipamentele de bază de care veți avea nevoie dacă pleci în concediu cu rulota:
- haine - atunci când împachetați, amintiți-vă că există spațiu limitat în rulotă, - echipament de camping - veți avea nevoie de o masă pliabilă, scaune, pătură etc., - nevoi de igienă de bază, - tacâmuri și mâncare, - lucruri practice - rufe, prosoape, jocuri de petrecere etc.
3. Fă-ți o provizie de alimente pentru câteva zile. Vei poposi în locuri de care te vei îndrăgosti și din care nu vei mai dori să pleci cîteva zile. Fă-ți stoc de apă potabilă și alimente. Ține cont de faptul că autorulota este dotată cu aragaz și frigider, deci vei putea găti foarte ușor. Așadar ia-ți ulei, condimente, paste, cafea, ceai, ouă, legume, carne, mezeluri, brânzeturi. Autorulota are în dotare un set grill așa că pune pe listă și un sac de cărbuni. Și, pentru că tot am amintit de grătar, nu uita că frigiderul. Acesta poate găzdui câteva doze de bere sau una-două sticle de vin potrivit pentru friptură.
4. Ia alături cu tine familia sau prietenii buni. Vă veți bucura împreună de peisaje de vis, de mic dejunuri la iarbă verde sau de cine în jurul focurilor de tabără. Toate aceste momente sunt mult mai frumoase dacă sunt împărtășite cu cei dragi.
5. Fă-ți din timp un itinerar cu locuri de vizitat. Deși autorulota îți oferă o flexibilitate mare în ceea ce privește deplasarea, e bine să știi din timp pe lângă ce obiective demne de vizitat vei trece, pentru a nu le rata. E util să faci o listă și cu campingurile dedicate, în România existând peste 100 de astfel de locuri, informează totpedrum.ro.