Evenimentul Zilei > Social > Câinii sunt mici pe lângă Roni. Campionul are și o amuletă pentru noroc
Câinii sunt mici pe lângă Roni. Campionul are și o amuletă pentru noroc

Câinii sunt mici pe lângă Roni. Campionul are și o amuletă pentru noroc

După ani de participări la expoziții, frumoasele feline al căror preț ajunge până la mii de euro s-au obișnuit cu admiratorii și aparatele foto și pozează ca pentru revistă

Roni este unul dintre campionii expoziției SofistiCAT, ce s-a desfășurat în weekend la Romexpo. Motanul din rasa Maine Coon are nouă kilograme. „Este cuminte, docil și jucăuș. Are multe jucării, dar se pare că o rățușcă îi aduce noroc”, spune stăpâna lui.


FOTO: DavidCea de-a XI-a ediție „Expoziția Felină Internațională de Primăvară SofistiCAT” s-a bucurat de succes. „Romexpo spune că suntem al doilea eveniment după Gaudeamus, ca număr de vizitatori, iar iubitorii de feline revin în fiecare an”, se mândrește Candice Dragotă, președintele asociației.


FOTO: ReinenElegantă și gingașă, Zamira, o pisică orientală cu păr scurt, este unicat în România. „Cea mai apropiată felisa este la Budapesta, de unde am luat-o noi”, explică Victor Maier, proprietarul. Zamira are un an și patru luni și a urcat, după trei participări în concurs, prima treaptă de la campioane. Stăpânul mai are un motiv de bucurie. Juriul a identificat pe corpul pisicii o pată de o a treia culoare, ceea ce face animalul și mai rar.


FOTO: CaramelReinen, pisica vikingilor, are șase ani și a fost luată din Danemarca. Superbul motan aparține rasei norvegiana de pădure și a fost sufletul expoziției. În ciuda taliei mari și al aspectului sălbatic, stăpâna spune că e un „circar”, care se dă în vânt după mângâieri.


FOTO: Zamira


Caramel are 10 luni și stă obosit în brațele stăpânei. În ciuda aspectului impresionant, felina ce aparține rasei Maine Coon doarme toată ziua și mănâncă foarte puțin.

David vine din Bulgaria. Aparține rasei Exotic Shorthair, are doi ani și jumătate și este deja multiplu campion.

Pentru prima dată, iubitorii de pisici au putut admira la SofistiCAT exemplare din recent recunoscuta rasă, Thai.