Evenimentul Zilei > International > Căile ferate rusești trec pe vagoane aromatizate
Căile ferate rusești trec pe vagoane aromatizate

Căile ferate rusești trec pe vagoane aromatizate

Transmashholding, principalul fabricant rus de material feroviar, se ambiționează să revoluționeze mii de vagoanele de pasageri până în 2025

Potrivit directorului general Alexandr Lochmanov, compania va începe să fabrice vagoane parfumate. „Una din tendințele pe care le studiem și pe care, foarte probabil o vom concretiza în viitor în cadrul produselor noastre este aroma-design-ul. Spre exemplu, vom introduce, ca element de noutate, aroma de cafea proaspăt râșnită, care va fi difuzată la orele dimineții în vagoane”, a precizat acesta, citat de Ria Novosti.
Compania căilor ferate rusești, RZD, principalul client al Transmashholding, lucrează la ora actuală la modernizarea flotei sale de trenuri și a făcut comenzi importante către compania Transmashholding, care se ridică la câteva mii de vagoane de pasageri, livrabile până în 2025.
RJD este cel de-al doilea grup feroviar la nivel mondial și are venituri anuale de aproximativ 40 miliarde USD. În iunie 2007, compania dispunea de 85.500 kilometri de căi ferate și cu 1 075 700 angajați.
Aromatizarea vagoanelor se dorește a satisface o clientelă tradițională: rușii sunt mari amatori să călătorească pe distanțe lungi cu trenul, în celebrele vagoane cușetă.
În rusia există două tipuri principale de trenuri de mare distanță: trenuri de mare viteză pentru deplasările rapide între orașe și trenuri-cușetă pentru călătoriile de noapte sau călătoriile de mai multe zile. Trenurile de mare viteză sunt la standarde europene și sunt capabile să atingă 250 km/h
Există și trenuri-cușetă rapide, care au un număr minim de opriri