Evenimentul Zilei > Actualitate > CADOU de Crăciun pentru POLIȚIA RUTIERĂ Constanța
CADOU de Crăciun pentru POLIȚIA RUTIERĂ Constanța

CADOU de Crăciun pentru POLIȚIA RUTIERĂ Constanța

Polițiștii Serviciului Poliției Rutiere Constanța au fost dotați cu un autoturism depistării și urmăririi rapide a șoferilor care încalcă legea conducând cu viteză excesivă. O mașină Alfa Romeo Giulia, oferită de importator cu drept de folosință pentru o perioadă de 12 luni, în baza unui contract de comodat.

Poliția Rutieră Constanța a primit, astăzi, un autoturism marca Alfa Romeo, model Giulia, care va fi folosit de echipaje pentru acțiunile de patrulare din oraș, stațiunile de pe litoral dar și în județ. Atinge 260 km/oră. Șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța, comisar Gabriel Gioadă, a mulțumit și a dat asigurări reprezentanților firmei importatoare că mașina va fi folosită la justa ei valoare. Pe conducătorii auto i-a avertizat că vor fi prinși rapid dacă vor încălca viteza legală. Polițiștii nu vor face rabat de la lege nici măcar în situația în care, la volan, vor fi depistați, gonind, cei care au oferit autoturismul prin contractul de comodat.

Autovehiculul din dotarea IPJ Constanța dispune de sisteme avansate de asistență și siguranță rutieră, printre care sistem de frânare autonom (AEB), capabil să oprească autonom mașina de la viteze de până la 65 km/h; disponibil cu sistemul de recunoastere a pietonilor. Are sistem anti-incendiu, dar și sistem de avertizare părăsire bandă, ce monitorizează și detectează părăsirea neintenționată a benzii de către șofer. Deține și IBS, un  sistem inovator de frânare (electro-mecanic) ce integrează componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare (de la 100 la 0 km/h în doar 38.5 metri). Un model identic a fost oferit, astăzi, și Poliției Rutiere Ilfov, potrivit reprezentantului firmei importatoare, Oana Vasilescu