Evenimentul Zilei > Justitie > Cabinetul medical al UNIVERSITAR clujean percheziționat de DNA în MAFIA medicamentelor de cancer
Cabinetul medical al UNIVERSITAR clujean  percheziționat de DNA în MAFIA medicamentelor de cancer

Cabinetul medical al UNIVERSITAR clujean percheziționat de DNA în MAFIA medicamentelor de cancer

Procurorii DNA au percheziționat la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca, un cabinet medical în care își desfășoară activitatea doi medici oncologi de renume, și anume conf. dr. Tudor Ciuleanu și dr. cabinetul medical al conf. dr. Tudor Ciuleanu și doctor Dana Iancu.

Mai mulți anchetatori în civili și un jandarm au venit la Instititul de Oncologie din Cluj Napoca, în jurul orei 11, și au prezentat un mandat de percheziție al cabinetului medical în care își desfășoară activitatea cei doi medici. Fără să ofere relații, anchetatorii au ridicat mai multe rețete ale unor pacienți care se prezintă regulat la Spitalul de Zi de la Instititutul de Oncologie din Cluj Napoca pentru a primit tratamentul anticancer.

Surse judiciare susțin că bolnavii respectivi figurează în evidențele medicale că au primit rețete cu medicamente extrem de scumpe, medicamente care în realitate nu le-au fost administrate și care ulterior au fost vândute în Republica Moldova și Kazahstan.

Directorul Instititului de Oncologie din Cluj, dr. Patriciu Achimaș a declarat că procurorii DNA nu l-au informat cu ce anume caută. ”Percheziția a vizat activitatea unei persoane care este angajat al Institutului de Oncologie. Activitatea medicală nu a avut de suferit. În măsura în care vom primi mai multe amănunte vă vom sta la dispoziție”, a declarat ddoctorul Achimaș.

Conferențiarul Ciuleanu este membru al Comisiei de oncologie a MSP, Ministerul Sănătăţii Publice, Bucureşti, coordonator pentru județul Cluj al Programului Naţional 4 (oncologie), Casa Judeţeană Cluj de Asigurări de Sănătate, Cluj-Napoca, și co-preşedinte al Comisiei de oncologie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Bucureşti. Din această calitate, este posibil să fi fost ”mâna lui Dumnezeu” și să decidă cine primește tratament și cine nu.