Evenimentul Zilei > Politica > Buşoi: „PNL trebuie să vină cu soluţii mai convingătoare la marile probleme ale României”
Buşoi: „PNL trebuie să vină cu soluţii mai convingătoare la marile probleme ale României”

Buşoi: „PNL trebuie să vină cu soluţii mai convingătoare la marile probleme ale României”

PNL trebuie să vină cu soluţii mai convingătoare la marile probleme ale României - investiţii, locuri de muncă, susţinerea capitalului privat, sistemul de sănătate care trebuie reformat, îmbunătăţirea sistemului de educaţie, pensii - şi trebuie să vină cu un model responsabil opus "modelului populist şi iresponsabil "în care acţionează PSD în domeniul economiei, să sprijine iniţiativa privată şi să consolideze clasa de mijloc, a declarat sâmbătă Cristian Buşoi, candidatul pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti.

"Am făcut la Bucureşti ceea ce am decis în conducerea centrală să facem în toată ţara. Am urmat decizia de a-l susţine pe domnul Dacian Cioloş în campanie şi am adus în partid oameni noi care să candideze pentru Partidul Naţional Liberal. Din păcate, unele greşeli de implementare de la locale s-au repetat şi la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Cioloş s-a dovedit neconvingătoare, astfel încât PSD a prins avânt să-şi promoveze minciunile şi populismele din acea campanie. Aşa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, să propună un guvern marionetă anti-justiţie, care i-a scos pe români în stradă la doar o lună după alegeri", a spus Buşoi, citat de Agerpres.

El a precizat la Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti că "vremea marilor figuri providenţiale" a trecut, menţionând că situaţia PNL în Bucureşti nu e deloc uşoară. "Avem nevoie să ne adunăm forţele, în PNL trebuie muncă pe stradă pe activităţi şi o bună comunicare cu presa", a spus Buşoi.

În opinia sa, PNL Bucureşti trebuie să recâştige bazinul electoral din Capitală, existând o bază de creştere în acest sens, să vină cu un proiect economic opus "cheltuielii iresponsabile pe care o face PSD" şi trebuie să susţină consolidarea clasei de mijloc.

"Faptul că preşedintele Klaus Iohannis a găsit susţinere publica în Bucureşti la momentul protestelor pro-Justiţie împotriva OUG 13 şi a Guvernului PSD arată că PNL are o bază de creştere în Capitală. Oamenii aceştia sunt deschişi către PNL. Trebuie doar ca noi, liderii din Bucureşti ai PNL, să-i recâştigăm (…) În al treilea rând, Bucureştiul a ajuns pe ultimul loc în privinţa modernizării urbane. Când Clujul, Timişoara, Braşovul merg spre Europa, Bucureştiul merge spre Voluntari", a mai precizat Buşoi.