Evenimentul Zilei > Social > Bunicii noștri s-au simțit din nou copii. Moș Crăciun le-a lăsat cadouri sub brad
Bunicii noștri s-au simțit din nou copii. Moș Crăciun le-a lăsat cadouri sub brad

Bunicii noștri s-au simțit din nou copii. Moș Crăciun le-a lăsat cadouri sub brad

Fericirea s-a văzut pe chipurile lor brăzdate de trecea anilor ca pe a unor copii care nu mai pot de nerăbdare să vadă ce le-a adus Moș Crăciun, bătrânelul acela cu pletele albe

Câteva zile ne mai despart de cea mai frumoasă sărbătoare creștină, Nașterea Domnului, momente pline de căldură sufletească, lumină și compasiune pentru cei mai nevoiași dintre noi. În casele românilor brazii deja se împodobesc, mirosul cozonacilor pătrunde în fiecare colțișor al încăperii, iar copiii nerăbdători se pregătesc să meargă la colindat. O atmosferă de Crăciun se simte și în casa OMENIA, Asociația care luptă din răsputeri să le facă pensionarilor o viață mai bună și mai liniștită.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “OMENIA” București, într-un cadru de bucurie și emoție a distribuit  membrilor asociației cu pensii mici și foarte mici, ajutoare financiare și materiale constând în aproximativ 200 de pachete substanțiale cu produse specifice sărbătorilor. Cu ocazia acestor sărbători, au fost distribuite în total 800 de pachete.

Festivitatea a debutat cu mesajul lui Gheorghe Chioaru, președintele  Asociației C.A.R.P. “OMENIA” București urmat de cuvintele rostite de distinșii invitați, reprezentanți ai ONG-urilor, dar și ale partenerilor care fost aproape tot restul anului de nevoile și speranțele vârstnicilor. A devenit deja o tradiție ca programul oferit vârstnicilor să cuprindă   un exercițiu asiatic de relaxare și de menținere a unei stări de sănătate optime, TAI CHI, atât de bine venit pentru vârstnici și nu numai. Parafrazând colindul – Deschide ușa creștine! –  momentele artistice și de suflet au adus un strop de bucurie și mângâiere în sufletele bătrânilor. Un emoționant recital de colinde susținut de Corul Senioarelor de la Centrul de Zi al C.A.R.P. “OMENIA, o miniorchestră de chitară a unor copii super talentați conduși de profesorul Rafael Gabriel Petrescu, recitalul artistei populare  Anuța Mădălina Arghiroi, un moment de poezie susținut de Lucia Bădiță Secoșanu, aleasă voluntarul senior al anului 2016 la Gala Națională a Volutarilor. Pe lângă cadourile oferite de Moș Crăciun, pensionarii Omeniei au participat și la o tombolă cu premii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.