Conform sursei citate, anchetatorii au interceptat, la data de 23 decembrie 2011, o convorbire telefonică iniţiată de Gheorghe Bunea Stancu în care acesta îi spune reprezentantului societăţii că fiul său, Răzvan, va intra în noul Consiliu de Administraţie al SC Concivia SA, punctând că "i se pare normal ca băiatul să preia ce e al familiei",

Şorici Gheorghiţă: Da!
Gheorghe Bunea Stancu: Bună dimineaţa!
Şorici Gheorghiţă: Trăiţi, dom' preşedinte!
Gheorghe Bunea Stancu: Deci, am discutat ieri … ordinele alea de zi care le aveţi voi astăzi şi la Concivia şi la tine … Vezi de treaba ta, că am dat indicaţii foarte clare că … nu se întâmplă absolut nimic din punct de vedere al conducerii executive … a … societăţii! … O să fie câteva chestii, o să despărţim activitatea de alta … Deci, le-am dat aşa o linie, ca să … ca să fie cât de cât şi corectă faţă de acţionari şi să vă creeze şi vouă posibilitatea să vă organizaţi mai bine. Se va schimba în Consiliu' de Administraţie, în locu' lu' Cristi Nicolae, care produce foarte multe … discuţii, ca să nu spun altceva … va intra băiatu' meu, va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap. În rest, nu se schimbă absolut nimic. Iar io pe Cristi … o să-i explic io că … e mai bine şi pentru el şi pentru mine, aşa că nu vreau să am discuţii interminabile pe tema asta. Că nu-mi face bine nici mie, nici lui. Că şi el are un stil din ăsta care confundă lucrurile de multe ori. Da' … da' mi se pare normal băiatu' să înceapă să preia ce este al familiei … Este o chestie corectă din toate punctele de vedere. Ţi-am spus, ca să ştii. În rest, surprize nu sunt. N-ai alte surprize.
Şorici Gheorghiţă: Da, dom' preşedinte!
Gheorghe Bunea Stancu: Se va vota pentru repartizarea dividendelor, ăia 31… O să vedem dacă, din 34,5, 31 să se ducă pe dividende, vom vedea dacă … îi vom şi lua efectiv. Deocamdată, vorbim de … Îs vorbe, ştii?
Şorici Gheorghiţă: Am înţeles. Bine!
Gheorghe Bunea Stancu: Altceva nu, nu sunt alte probleme, ca să … nu-ţi faci … Nu-i o problemă din punctu' ăsta de vedere. Deci, nu se pune problema schimbării conducerii şi aşa mai departe, da?
Şorici Gheorghiţă: …?… Da. Bun, mulţumesc!
Gheorghe Bunea Stancu: Da' tu nu spui nimica … Io ţi-am spus ca să nu stai cu grijă, că …
Şorici Gheorghiţă: Am înţeles, dom' preşedinte, da!
Gheorghe Bunea Stancu: Vezi-ţi de ale tăle! …
Şorici Gheorghiţă: Nu, păi io oricum …
Gheorghe Bunea Stancu: Şi dacă a intrat … Dacă a intrat Răzvan acolo … Cum?
Şorici Gheorghiţă: Io oricum mi-am propus să nu fac comentarii …
Gheorghe Bunea Stancu: Da' nu-s, dom'le! … Tu iei act de ele şi dup-aia o să le mai discutăm, nu. .. Deci, firmele sunt controlate de noi, nu de … alţii care prind avioane. Lasă-l pe Petrică! Când bea un whisky, prinde … El are şi puţină dreptate. Da' lucrurile să le discutaţi în faţa mea, ca să n-avem probleme! Hai!
Şorici Gheorghiţă: Bine! Trăiţi!"

 

Acuzațiile DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, joi, pe Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila la data faptelor, pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată, faptele având legătură cu finanţarea unor cluburi sportive.

Bunea Stancu se află în detenţie într-un alt dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, alături de fostul preşedinte al CJ Brăila, a mai fost trimisă în judecată Alina Daniela Rusu, director economic în cadrul Consiliului Judeţean Brăila la data faptei, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Te-ar putea interesa și: