Copil umilit de învățătoare: nu i-a dat voie la baie și a făcut pe el

Copil umilit de învățătoare: nu i-a dat voie la baie și a făcut pe el Sursa foto: Arhiva EVZ

O învățătoare de la o școală din Drăgășani e cercetată disciplinar după ce nu l-a lăsat pe un elev de șase ani să meargă la toaletă.

Un copil de șase ani, elev la o clasă în sistemul „Step by step”, a fost batjocorit de propria învățătoare. Aceasta nu i-a dat voie să meargă la baie, iar copilul a făcut pe el.

Sistemul “Step by step” și un copil batjocorit

Potrivit definiției, în sistemul „Step bu Step,, elevii sunt încurajați să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc, să gândească liber.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cadrul didactic, care ar fi trebuit să ajute copiii să-și dezvolte abilitățile, a făcut exact opusul în cazul acestui copil. După ce nu i-a dat voie să meargă la toaletă, copilul a făcut pe el.

Ulterior, colegii acestui copil au râs de el, sub privirile nepăsătoare ale cadrului didactic.

Învățătoarea nici măcar nu a informat părinții despre această situație

Cadrul didactic a dat dovadă de o lipsă totală de empatie față de copil:

„Cadru didactic sau doar dictator din Drăgășani? Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învățătoare, un exemplu moral și de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferență și cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.r.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învățătoare în cauză (...) nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor”, se arată în postare.

Nepăsarea și indiferența din partea celei care ar fi trebuit să îl ajute a dus ulterior la batjocorirea acelui copil.

„Băiețelul nu s-a mai putut ține și a făcut treaba mare pe el. Și ce credeți? A fost tratat cu nepăsare și indiferență de către doamna învățătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit și făcut de râs de către colegii săi”, se mai arată în postare.

Măsuri drastice împotriva bullying-ului

Învățătoarea va trebui să ofere explicații pentru ce i-a făcut acestui copil

Învățătoarea a fost suspendată din funcție până la finalizarea anchetei.

„Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini. Cu toate acestea, un telefon către părinții copilului nu s-a putut da? Motivația, simplă! Nu s-a vrut! Rușine, doamnă învățătoare! Faceți de râs meseria pe care v-ați ales-o și colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiilor noștri”, potrivit postării.

Dacă se dovedește că acuzațiile au suport în realitate, învățătoarea riscă o sancțiune de reducerea din salariu cu până la 15% timp de 6 luni sau chiar desfacerea contractului de muncă.

„Din păcate, incidentul este real! Am aflat cu stupoare detaliile atât din postarea de pe Facebook, cât și de la conducerea unității de învățământ. Aceasta m-a informat cu privire la cele întâmplate.

Inspectoratul Școlar nu poate interveni în astfel de probleme, conducerea școlii fiind cea care trebuie să ia măsuri. Voi urmări cu atenție cum se desfășoară cercetarea și ce finalitate are! Îmi doresc din suflet ca astfel de incidente să nu mai aibă loc”, a declarat inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu.