S-a decis ca până va fi numit un președinte de comisie, lucrările să fie condude de deputatul Iuliu Nosa (PSD), vicepreședinte.

Potrivit unor surse din PSD, funcția este păstrată pentru Lia Olguța Vasilescu, în cazul în care președintele Klaus Iohannis refuză să semneze decretul de numire a acesteia în funcția de ministru. „Lia Olguța Vasilescu nu poate rămâne simplu deputat, trebuie să fie recompensată cu o funcție deoarece este persoana capabilă să declanșeze un taifun în partid dacă se supără. De aceea i se păstrează fotoliul de președinte al Comisiei de buget. Dar nu se poate instala deoarece așteaptă să vadă dacă o acceptă sau nu Iohannis la Ministerul Dezvoltării”, a explicat, pentru EVZ un parlamentar social-democrat.

La ultima remaniere guvernamentală, președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze două decrete de numire a miniștrilor, la Dezvoltare și la Transporturi. Șeful statului a anunțat că va lua o decizie după sărbătorile de 1 Decembrie. „Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă azi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile Centenarului şi zilei de 1 decembrie. Până atunci nu se va întâmpla nimic. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul”, declara președintele în 22 noiembrie.

Premierul Viorica Dăncilă s-a dovedit înțelegătoare și nu merge pe varianta CCR deocamdată. „Mai aşteptăm câteva zile. Domnul preşedinte a spus că după 1 decembrie va veni cu nominalizarea sau va veni cu o explicaţie de ce se întârzie, iar dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională, pentru a găsi acolo un rezultat la cele pe care le avem acum în faţa noastră (…) Cred că este un caz unic în istoria Uniunii Europene. Acum, când se preia preşedinţia, când în faţa României se află acest proiect de ţară, avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu este interesat de modul în care preluăm Preşedinţia Consiliului UE. Ne aflăm într-un impas în acest moment”, a afirmat, marți seara, premierul.

 

 

Te-ar putea interesa și: