Puțini știu care este creatură din lume care vede de 100 de ori mai bine ca omul, cu toate că nu are ochi. Se spune că acest animal este magic pentru că arată neobișnuit.
Bufnița este creatură din lume care vede de 100 de ori mai bine ca omul, cu toate că nu are ochi. Această pasăre nu are globi oculari, la fel ca ființele umane sau alte animale. Ochii acestora sunt mai degrabă asemănători cu niște mici tuburi fixate foarte bine de forma craniului lor.
Aceste tuburi, care le servesc bufnițelor drept ochi poartă numele de inele sclerotice. Un dezavantaj al acestor ochi neobișnuiți este că nu pot fi rotiți, astfel că o bufniță nu își poate întoarce privirea pentru a vedea pericolul.
Bufnița vede de 100 de ori mai bine ca omul
Cu toate astea, bufnițele își rotesc capul, o particularitate bizară cunoscută în întreaga lume. Mulți cercetători nu au găsit o explicație până acum. Pasărea își poate răsuci gâtul la aproximativ 270 de grade în ambele direcții și la 90 de grade în sus și în jos. Ea își poate vâna hrana și se poate feri de posibilii prădători ce ar putea să o ucidă.
Se spune că bufnița este cu mult superioară omului atunci când este vorba despre vedere. Vederea bufnițelor este între 10 și 100 de ori mai bună decât a unui om, în ciuda faptului că ochii acestei păsări nu sunt unii clasici și nu îi poate mișca, potrivit Fanatik.
Cu ce se hrănește bufnița
Bufnița se hrănește cu șoareci, crabi, broaște, lilieci mici, insecte, șerpi, șopârle sau chiar iepuri, iar populația de bufnițe variază în funcție de cât de bogată este hrana. Există specii de bufnițe care vânează alte bufnițe. Bufnițele cu coarne mari sunt, de exemplu, prădătorul bufniței cu creastă, aceasta fiind de dimensiune semnificativ mai mică.
Bufnițele nu mestecă mâncarea, deoarece nu au dinți, la fel ca și celelalte păsări. Dacă prada este prea mare, această pasăre își folosește ciocul ascuțit pentru a o împărți în bucăți.
Cum arată bufnițele
Multe dintre speciile de bufnițe au picioarele acoperite de pene groase, care le protejează de mușcăturile de șerpi și șobolani, viețuitoare pe care ele le vânează. Cea mai mică bufniță din lume este Bufnița Elf, care are 14-15 cm înălțime, cântărește aproximativ 45 grame. Aceasta trăiește în interiorul unor cactuși gigantici, făcându-și culcuș în scorburi făcute de ciocănitoare.