Evenimentul Zilei > Social > PERICOL IMENS pentru BUCUREȘTENI. AUTORITĂȚILE nu au NICIO SOLUȚIE
PERICOL IMENS pentru BUCUREȘTENI. AUTORITĂȚILE nu au NICIO SOLUȚIE

PERICOL IMENS pentru BUCUREȘTENI. AUTORITĂȚILE nu au NICIO SOLUȚIE

Conform clasamentului Numbeo, realizat în functie de indicele poluării, Bucureștiul se află pe locul șapte în rândul celor mai poluate orașe din Europa . Potrivit datelor colectate de către stațiile Ministerului Mediului, aerul din Capitală este respirabil doar noaptea.

Staţia din centrul Bucureștiului arată într-o zi lucrătoare obişnuită că indicele de poluare cu PM10 a fost de 113.18 micrograme/metrucub. Situația este alarmată deoarece, valorea înregistrată este dublă faţă de limita maxim admisă de lege, care ar trebui sa fie de 50 micrograme/metrucub. Principalele surse de poluare sunt traficul, industria și încălzirea imobilelor.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă undeva la 50 de metri pătraţi pe cap de locuitor. Din păcate, în România avem undeva la 20 de metri pătraţi pe cap de locuitor, iar în Bucureşti situaţia e absolut dramatică. Avem undeva sub 10 metri pătraţi”, spune Carla Donciu, Greenpeace România , scrie Digi24.

Observatorul Român de Sănătate arată că 23.000 de români mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de poluare.

Anul trecut, România a a ajuns în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, dar se pare că autoritățile nu au planuri concrete pentru a rezolva această problemă care ne pune zi de zi viața în pericol.