Evenimentul Zilei > Social > Bucureștenii din Sectorul 5 au scăpat de termenul limită pentru plata amenzii. Ce au de făcut pentru a plăti mai puțin
Bucureștenii din Sectorul 5 au scăpat de termenul limită pentru plata amenzii. Ce au de făcut pentru a plăti mai puțin

Bucureștenii din Sectorul 5 au scăpat de termenul limită pentru plata amenzii. Ce au de făcut pentru a plăti mai puțin

Bucureștenii din Sectorul 5 al Capitalei pot scapa de stresul nu doar al plăților (taxe și impozite) pe care trebuie să le facă la timp către instituția menționată, ci și de povara amenzilor primite pe raza altei localități, fără a mai aștepta ca ea să fie centralizată în evidențele DITL București și fără a se mai deplasa la ghișeul de care aparține. „Le poți plăti instant, chiar dacă ele (amenzile, n.red) nu sunt încă debitate în conturile noastre, și poți beneficia astfel de reducerea semnificativă a cuantumului sancțiunii”, a declarat pentru Evz, Adrian Pătrașcu, șeful Serviciului de Prelucrare Automată a Datelor, din cadrul DITL Sector 5.

Aplicația „Centrul de plăți Unu-Doi” face parte dintr-o serie de proceduri de plată online implementate cu succes de către Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 5 în relația cu contribuabilul.

Pe lângă serviciile deja puse la dispoziția cetățenilor, platforma „Centrul de plăți Unu-Doi” va permite, în scurt timp, și plata imediată a amenzilor primite, chiar dacă de afli la zeci sau sute de kilometri distanță de Capitală.

Fără stresul că poți depăși cele 15 zile în care poți plăti doar jumătate din amendă

„În momentul de față suntem în teste pentru extinderea aplicației „Centrul de plăți Unu-Doi” în sensul că poți plăti o amendă (care nu este debitată încă în contul nostru de taxe și impozite), în orice moment și indiferent de locul în care te afli fără a mai fi nevoie să aștepți ca respectiva sancțiune financiară să ajungă în evidențele noastre, iar mai apoi să te deplasezi până la sediul Direcției De Impozite și Taxe Locale Sector 5 pentru a o achita, situație în care riști să depășești termenul de 15 zile stabilit de lege pentru a beneficia de plata a doar jumătate din cuantumul amenzii”, a declarat Adrian Pătrașcu, omul responsabil de activarea în cadrul DITL Sector 5 a opțiunii plăților online.

Oficialul DITL Sector 5 a explicat și cum este posibil să scapi doar cu jumătate de amendă chiar dacă te afli la sute de kilometri de Capitală și nu te poți întoarce, în timp util, să plătești direct la ghișeu sancțiunea. „În cazul în care, să spunem, un contribuabil al Sectorului 5 se află în Iași, Brașov sau în orice altă localitate a țării și a fost amendat, poate apela la unul din aceste centre de plăți Unu-Doi, pe care le găsește aproape peste tot în marile magazine sau centre comerciale. Pur și simplu ia legătura cu operatorul de acolo și îi spune că vrea să plătească o amendă pentru Sectorul 5 București, de care aparține. I se vor lua datele de pe procesul verbal întocmit de autoritatea care a emis sancțiunea și vor fi introduse în baza de date a platformei „Centrul de plăți Unu-Doi”. Vor fi, apoi, validate respectivele date, iar câteva minute mai târziu, prin sistemul electronic, vor ajunge în registrele noastre. În felul acesta este eliminată posibilitatea ca termenul legal de 15 zile, prevăzut pentru plata a doar jumătate din valoarea amenzii, să fie depășit”, a afirmat Adrian Pătrașcu, șeful Serviciului de Prelucrare Automată a Datelor, din cadrul DITL Sector 5.

Scapi de aglomerație și de statul la coadă     

Aplicația „Centrul de plăți Unu-Doi” face parte dintr-o serie de proceduri de plată online implementate cu succes de către Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 5 în relația cu contribuabilul. „Este foarte practică pentru că nu e nevoie să te deplasezi, pentru a plăti impozitul pe mașină, pe casă sau orice alte taxe, la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite de care aparții, situație în care pierzi timp prețios, pe de o parte, iar pe de alta trebuie să suporți supliciul statului la coadă și al stresului generat de aglomerație. Ca să nu mai vorbim de situația în care ești la serviciu sau pur și simplu în vacanță în alt oraș al țării, iar deplasarea cu pricina înseamnă să te învoiești câteva ore bune sau chiar întreaga zi pentru a-ți plăti taxele sau, cazul în care ești plecat în concediu, să îți întrerupi voiajul pentru a fi la zi cu plata impozitelor și a taxelor”, a mai declarat managerul de proiecte plăți online din cadrul DITL Sector 5.