Bruce Willis, tot mai greu de ucis

Bruce Willis, tot mai greu de ucis

Actorul revine in rolul politistului erou din a patra serie "Die Hard", ce va avea premiera maine.

In spiritul Hollywoodului, care tine cu dintii de supereroii sai, Bruce Willis face pentru a patra oara scheme periculoase, de data asta la 52 de ani, in „Live Free or Die Hard” / „Greu de ucis 4”. Filmul a avut ieri premiera americana, iar de maine ruleaza pe ecranele romanesti.

Willis nu pare sa-si fi pierdut suflul in rolul politistului John McLane, desi a fost trecut in galeria eroilor „resuscitati” recent de industria americana, alaturi de Rocky, Rambo si Indiana Jones. Sylvester Stallone si-a reluat rolul de boxer pentru a sasea oara in „Rocky Balboa”, la 60 de ani, si incepe filmarile la „Rambo IV”, iar Harrison Ford, la 65 de ani, nu va lipsi din noua serie „Indiana Jones”.

Intrebat de un „Die Hard 5”, Willis a exclamat „Yeah!”. Franciza celor de la 20th Century Fox are un buget de 102 milioane de dolari si o batalie destul de grea de dus in box-office-ul verii, incarcat cu blockbustere ca „Ocean Thirteen”, „Cei patru fantastici. Ascensiunea lui Silver Surfer” sau „Evan Atotputernicul”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Yippee-ki-yay, motherfucker!” Desi s-a strambat din nas la ideea unui regizor de numai 34 de ani, Len Wiseman l-a inlocuit in „Greu de ucis 4” pe celebrul John McTiernan - aflat pe punctul de a face inchisoare pentru sperjur - cel care a inceput seria, in 1988. Primul film, care a avut un succes imens si l-a propulsat pe Bruce Willis in categoria starurilor, a rescris definitia peliculelor de actiune si a netezit drumul tuturor productiilor de gen din anii ‘90.

Willis devenise atunci prototipul eroului hatru, monosilabic, cu o viata dezordonata, bagat pe nepusa in masa in tot felul de operatiuni complicate. Lui ii apartine celebra si de-acum perisata exclamatie: „Yippee-ki-yay, motherfucker!”. „Nu mai stiu ce scenarist a inventat-o, insa mi-aduc aminte ca am avut o discutie foarte serioasa in jurul ei, despre cum ar fi mai bine s-o zic: „Yippee-ki-yay” or „Yippee-ti-yay?”. Ma bucur c-a ramas prima varianta”, spunea recent actorul, intr-un interviu in „Entertainment Weekly”.

De altfel, publicatia a declarat recent primul film din serie, cu incasari de peste 80 de milioane de dolari, drept cel mai bun film de actiune al tuturor timpurilor.Tot in regia lui McTiernan si tot cu Willis au urmat „Die Harder” / „Batalie disperata” (1990) si „Die Hard with a Vengeance” / „Razbunare infernala” (1995). Pentru toate cele trei filme s-au incasat 739 de milioane de dolari.

La vanatoare de hackeri Pastrand efectele traditionale - facute „pe bune”, cu cascadori, lucru rar in era computerizata a Hollywoodului - „Greu de ucis 4” il „incurca” pe John McLane in itele network-ului. Pus sa se ocupe de cazul unui hacker de cartier, Matt Farrel (Justin Long), McLane da de urma unei conspiratii al carei scop e sa distruga intreaga retea de computere a Americii.

Capul rautatilor e hackerul Thomas Gabriel (Timothy Olyphant), un raufacator cu idealuri (trezirea la realitate a Americii), secundat de o gasca de internauti care patrund in retelele FBI, ale bancilor si dezechilibreaza economia. Aici intervin McLane, cu forta, si Farell cu informatica, atat cat sa salveze o tara intreaga.

Rolul fiicei politistului, Lucy, interpretata de Mary Elizabeth Winstead, fusese ravnit de nume ca Britney Spears, Jessica Simpson sau Paris Hilton. In Romania, filmul va rula de maine la Hollywood Multiplex, MoviePlex, Cinema Patria, Cinema PRO din Capitala si Republica din Cluj.