Bruce Willis și-a pierdut capacitatea de a vorbi din cauza demenței de care suferă

Bruce Willis și-a pierdut capacitatea de a vorbi din cauza demenței de care suferă Soţia lui Bruce Willis, noi declarații. Nu crede că actorul este conştient de boala de care suferă.Sursă foto: Instagram

Starea de sănătate a actorului Bruce Willis, care se confruntă cu demență, o afecțiune care îi afectează abilitățile cognitive, se degradează pe zi ce trece, potrivit mărturiilor apropiaților săi.

Actorul american Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia acestuia pe rețelele sociale, în luna februarie a acestui an.

Într-un mesaj publicat pe rețeaua socială Instagram, familia celebrului actor a transmis că este „o ușurare să avem, într-un final, un diagnostic clar”.

Bruce Willis nu mai poate să vorbească

Glenn Gordon Caron, un regizor de renume și un apropiat prieten al actorului american, a dezvăluit câteva informații despre starea de sănătate a acestuia. A lăsat să se înțeleagă că Willis nu o duce prea bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sentimentul meu este că, în primele 2-3 minute, știe cine sunt. Nu mai poate să vorbească. Era, pe vremuri, un cititor înfocat – nu voia să știe oamenii lucrul acesta – iar acum nu mai citește deloc. Toate abilitățile de vorbire au dispărut, chiar dacă el încă e Bruce. Când ești cu el îți dai seama că este același Bruce și ești recunoscător că este acolo, dar și-a pierdut bucuria de trăi”, a mărturisit regizorul Caron.

În primăvara anului 2022, lui Bruce Willis i s-a pus diagnosticul de afazie, o boală neurodegenerativă care afectează vorbirea. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit de atunci treptat.

Emma Heming Willis și Bruce Willis

Emma Heming Willis și Bruce Willis. Sursa: Instagram

Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, se bucură de o carieră artistică deosebită, remarcându-se în numeroase roluri de film de acțiune. Unul dintre cele mai iconice personaje pe care le-a interpretat este John McClane în celebrul serial de filme „Die Hard”, din 1988 până în 2013.

Demența frontotemporală este o afecțiune mai puțin întâlnită care provoacă perturbări în comportament și comunicare. Aceasta se manifestă prin simptome precum dificultăți în mișcare și pierderea controlului asupra funcțiilor fiziologice legate de urinare sau defecare. Precum și slăbiciune musculară.

Emma Heming Willis a vorbit despre lupta cu demența a soțului său

Heming Willis, soția actorului, a descris în urcă cu câteva săptămâni, modul în care diagnosticul lui Bruce i-a afectat familia.

Ceea ce am învăţat este că demenţa este grea. Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu şi pentru familie. Iar acest lucru nu este diferit pentru Bruce sau pentru mine sau pentru fetele noastre”, a spus ea.

„Şi când spun că este o boală de familie, chiar este”.

Heming Willis a apărut atunci într-o emisiune TV pentru a crește conștientizarea publicului cu privire la boala FTD. Ea a fost însoțită de Susan Dickinson, CEO al Asociației pentru Degenerare Frontotemporală.

Dickinson a explicat că una dintre consecințele acestei boli este afectarea auto-cunoașterii, iar astfel, unele persoane nu mai au capacitatea de a înțelege că ei înșiși s-au schimbat.