Brexit. Marea Britanie refuză regulile UE. Cum vor fi afectați angajații europeni

Brexit. Marea Britanie refuză regulile UE. Cum vor fi afectați angajații europeni

Marea Britanie nu va accepta regulile Uniunii Europene privind mediul, dreptul muncii sau ajutoarele de stat, în viitoarea relație între cele două entități, a declarat luni negociatorul britanic pentru Brexit, David Frost.

„Este esenţial pentru noi să putem stabili legi care ni se potrivesc, să revendicăm dreptul pe care îl are orice altă ţară din afara UE”, a afirmat David Frost în cadrul unui discurs rostit la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB).

„Aceasta nu este doar o simplă poziţie de negociere care s-ar putea schimba sub presiune. Acesta este chiar obiectivul întregului proiect”, a insistat negociatorul Marii Britanii, care a intrat de la ieşirea din UE într-o perioadă de tranziţie până la sfârşitul anului.

Discursul mult aşteptat al negociatorului David Frost are loc într-un moment în care statele membre ale UE elaborează un mandat pentru propriul lor negociator Michel Barnier şi care stabileşte obiectivele şi liniile roşii în cadrul negocierilor, potrivit Agepres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Europenii doresc ca Regatul Unit să se angajeze în relaţia viitoare să respecte aceleaşi reguli ca UE, chiar să se adapteze „în timp” în mai multe domenii (mediu, concurenţă, fiscalitate, dreptul muncii ...) pentru a evita neregulile în domeniul concurenţei, în schimbul unui acces privilegiat la piaţa europeană.

Aceste garanţii par esenţiale pentru europeni, având în vedere proximitatea geografică şi economică a Regatului Unit.