Brexit. „Există acum o gamă foarte limitată de opţiuni.”, a declarat vicepreședintele Partidului Conservator, James Cleverly.

„Ieşim fără un acord, fără o înţelegere sau semnăm un acord şi acela este cel pe care îl avem în faţă sau riscăm ca Brexitul să nu mai aibă loc … pentru mine răspunsul este într-adevăr foarte simplu: Acordul de Retragere.”, a menţionat oficialul britanic.

Theresa May este presată de unii membri ai echipei sale de miniştri. Aceștia doresc ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord, informează Agerpres.

Alistair Burt, care a renunţat la funcţie pentru a susţine voturile în Parlament pe tema opţiunilor privind Brexitul, a spus că nu crede că organizarea unui nou referendum va fi un lucru bun pentru Marea Britanie.

„Premierul a spus deja că se aşteaptă să plece după ce vom trece de prima etapă a Brexitului – Nu preconizez alegeri generaleînainte de aceasta. Deci probabil că răspunsul ar fi nu.”, a declarat Alistair Burt.

Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. 

Premierul Theresa May consideră că eșuarea acordului privind Brexit-ul va avea implicații foarte grave.

Mai mult decât atât, aceasta a declarat  singura opţiune juridică existentă este ieşirea din Uniunea Europeană în data de 12 aprilie şi a menţionat că nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un acord.

„Singura opţiune juridică acum este aceea că Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea europeană pe 12 aprilie. Peste numai 14 zile. Nu este timp suficient pentru a conveni, a legifera şi a ratifica un acord şi totuşi Camera (Comunelor) a spus clar că nu va permite ieşirea fără un acord. Aşadar, va trebui să convenim o cale alternativă de a avansa. Uniunea Europeană a declarat clar că orice amânare suplimentară va trebui să aibă un obiectiv clar şi să fie convenită în unanimitate de celelalte 27 de state membre înainte de 12 aprilie.”, a spus May.

Ea a estimat că este aproape sigur că vor avea loc alegeri europene în Regatul Unit.