După ce Dominic Cummings, consilier special al premierului britanic Boris Johnson, a făcut un anunţ neobişnuit pe blogul său, celebrul magician Uri Geller a trimis o scrisoare prin care doreşte să-şi pună „puterile psihice” în serviciul guvernului britanic pentru a „înmuia” Uniunea Europeană cu privire la Brexit.
Uri Geller pretinde de 50 de ani că îndoaie linguri numai prin puterea minţii sale.
„Spuneţi că sunteţi în căutarea cuiva de la 'frontierele ştiinţei predictive'? Ei bine, nu căutaţi prea departe”, scrie Uri Geller în scrisoarea sa de motivaţie.
Britanico-israelianul de 73 de ani îşi oferă serviciile într-o scrisoare trimisă lui Dominic Cummings, care îi invitase la începutul lunii ianuarie pe „ciudaţii'”şi „marginalii cu aptitudini bizare” să lucreze în serviciul guvernului de la Londra. „Am adevărate puteri psihice, este suficient să întrebaţi Mossadul (serviciul de informaţii externe israelian) şi CIA (serviciul de informaţii american) sau Pentagonul (Ministerul Apărării american)”, spune Uri Geller
Cariera sa publică de magician nu a fost de fapt decât o „mască perfectă” pentru a-şi ascunde activitatea de spion pentru serviciile secrete americane şi israeliene, susţine Uri Geller.
„În activitatea mea de spion, am participat la operaţiunea Furtună în deşert (în Irak, în 1991), am ajutat la localizarea tunelurilor secrete în Coreea de Nord şi mi-am folosit competenţele pentru a sustrage documente diplomatice cruciale în drum spre Moscova”, mai afirmă el.
În timp ce Regatul Unit intră într-un an de discuţii dure cu UE cu privire la relaţiile lor comerciale după Brexit, magicianul sugerează să-şi folosească puterile asupra negociatorului european Michel Barnier.
Printre „performanţele” notabile ale magicianului este şi ajutorul pe care pretinde că l-a dat lui Boris Johnson să câştige alegerile legislative din decembrie, datorită unei linguri „pline de energie pozitivă” pe care i-a dat-o.
Dominic Cummings publicase săptămâna trecută pe blogul său un anunţ neobişnuit de recrutare, care făcea campanie pentru o diversificare a profilurilor în serviciul public. Printre profilurile căutate figurează oamenii de ştiinţă specializaţi în statistică, dezvoltatori software, economişti, dar şi „ciudaţi şi marginali cu aptitudini bizare”, potrivit agerpres.ro.