Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Toată populația Bucureștiului, testată pentru Coronavirus
BREAKING NEWS. Toată populația Bucureștiului, testată pentru Coronavirus

BREAKING NEWS. Toată populația Bucureștiului, testată pentru Coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti.

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live, citat de Agerpres.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

„Sunt diferite faze de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări”, a arătat ministrul.

Reprezentantul MS şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

„Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai susţinut Costache.