Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Se închid sau nu școlile?! Adevărul despre rata de transmitere din Capitală
BREAKING NEWS. Se închid sau nu școlile?! Adevărul despre rata de transmitere din Capitală

BREAKING NEWS. Se închid sau nu școlile?! Adevărul despre rata de transmitere din Capitală

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Grupul de Comunicare Strategică se contrazic în legătură cu rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile de la nivelul municipiului București, fiecare dintre cele două instituții prezentând cifre diferite.

Guvernul se reunește de urgență

Situația din ultimele ore arată că lucrurile au scăpat de sub control și este de așteptat ca Guvernul să ia noi măsuri. În această seară este programată o întrunire între premierul Ludovic Orban se întâlnește, astăzi, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cel mai probabil, după cum a precizat și premierul, în acest caz, în care coeficientul infectărilor a depășit pragul de 3 la mie, se așteaptă ca școlile să intre în scenariul 3, care prevede susținerea cursurilor online. De asemenea este de așteptat ca firmele să intre în telemuncă și să fie adoptate noi măsuri de restricție pentru populație.

INSP a anunțat marți că în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj, iar 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

Și prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a spus săptămână trecută că, dacă rata de incidență ajunge la 3, atunci „se vor lua măsuri extreme”. El a vorbit că ne putem aștepta la impunerea stării de urgență de către CNSU.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: