Breaking News. Scenariile negre care se pregătesc pentru Capitală. Ce se închide

Breaking News. Scenariile negre care se pregătesc pentru Capitală. Ce se închide Restricții circulație. Sursa foto EVZ

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte, marţi, în şedinţă, pentru a discuta despre măsuri în aplicarea hotărârii de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, a început în jurul orei 17.30, la sediul Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti.

Din primele informații, s-ar fi hotărât închiderea restaurantelor și purtarea obligatorie a măștilor în preajma școlilor.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a făcut mai multe propuneri Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea prevenirii şi limitării răspândirii SARS-COV-2, printre acestea fiind interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, potrivit unor surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, DSP ar propune interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

DSP ar mai recomanda obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ pe o distanţă de maximum 100 de metri, interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise, precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult, dar şi intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Evoluția pandemiei în România

Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19). 109.898 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.