Avioane de spionaj ruseşti lângă Alaska! Aceasta este ştirea de ultimă oră care arată la ce cotă au ajuns tensiunile între Statele Unite ale Americii şi Rusia.
Conform Daily Mail, avioanele F-22 au interceptat miercuri în apropierea Alaskăi două aeronave ruseşti IL-38 (Ilyushin Il-38 „Dolphin”, aeronavă de patrulare maritimă și aeronavă anti-submarină de război proiectată în Uniunea Sovietică).
Avioanele ruseşti IL-38 au intrat în Zona de apărarea aeriană şi identificare din Alaska, dar au fost imediat interceptate.
Avioanele forțelor aeriene americane au fosz susținute de un avion KC-135 Stratotanker și E-3 AWACS, iar interceptarea a fost făcută în Marea Bering.
Aeronava rusă a fost localizată la nord de Insulele Aleutiene și nu a intrat în spațiul aerian suveran al Statelor Unite sau al Canadei, conform (NORAD).
Generalul NORAD (Comandamentul Apărării Aerospațiale din America de Nord), Terrence J. O'Shaughnessy, a declarat că „ei au vrut să vadă dacă suntem capabili să reacţionăm, dacă suntem pregătiţi şi am fost afectaţi de coronavirus”.
„COVID-19 sau nu, NORAD continuă să urmărească amenințările și să apere patria 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an”, a mai declarat cel care are comanda NORAD
„Acesta este ultimul dintre cele câteva episoade de luna trecută în care am interceptat avioanele Rusiei care acţionau lângă Alaska şi care se apropiau de naţiunile noastre
Executăm şi vom continua să executăm misiunile noastre de apărare fără greş şi cu aceeaşi capabilitate şi capacitate pe care le aducem mereu în luptă”, a mai declarat Terrence J. O'Shaughnessy.
În martie, două avioane ale NORAD (F-22 şi F-18) au escortat două aeronave Tu-142 într-un zbor de patru ore.
Oficialii militari au declarat că în martie avioanele rusești nu au părăsit niciodată spațiul aerian internațional, ci au ajuns la 50 de mile nautice în apropierea coastei de nord a Alaskăi.
Avioanele de luptă ruseşti care ajung atât de aproape de America de Nord sunt ceva obişnuit în peisaj, cu o medie de până la șapte prezenţe pe an de când Rusia a reluat această practică în 2007.
De asemenea, SUA au bombardiere care zboară în apropierea spațiului aerian rus din Marea Baltică și Marea Neagră.
SUA, de asemenea, zboară bombardiere în apropierea spațiului aerian rus din Marea Baltică și Marea Neagră.