Evenimentul Zilei > International > Breaking News. Panică extremă. Explozii în lanț. Mai multe localități au fost evacuate. Video
Breaking News. Panică extremă. Explozii în lanț. Mai multe localități au fost evacuate. Video

Breaking News. Panică extremă. Explozii în lanț. Mai multe localități au fost evacuate. Video

Mai bine de zece localități din regiunea rusă Riazan, au fost evacuate după ce un incendiu a izbucnit la un depozit de muniţie. Exploziile s-au ținut lanț stârnind panică în rândul populației, anunţă TASS. 

 

Reţelele de socializare au fost invadate de înregistrări de la locul incidentului. În imagini se pot vedea coloane groase de fum şi se aude zgomotul exploziei armamentului din depozit.

Un martor declară, într-una dintre aceste înregistrări, că „schije de obuz şi cenuşă cad din cer”. Exploziile se auzeau la fiecare 5-10 secunde, potrivit Ria Novosti.

Autorităţile ruse au evacuat oamenii din peste 10 sate, pe o rază de 5 km din jurul depozitului de armament, situat într-o regiune aflată la 260 km sud-est de Moscova, a declarat ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Antena 3.

Incendiul, care a izbucnit în apropiere de satul Jeltuhino, la doar 200 de kilometri de capitala Rusiei, Moscova, nu s-a soldat cu victime, armata rusă precizând însă că în depozit erau stocate muniții de artilerie.

Depozitul de muniţii a luat foc după ce vântul a extins un incendiu de pe un câmp situat în apropiere, a precizat armata rusă, citată de TASS. Nicio persoană nu a fost rănită, iar militarii şi civilii au fost evacuaţi.

Pompierii „luptă împotriva flăcărilor, dar nu reușesc să le controleze (…), explozii de muniție au loc și în prezent”, a afirmat serviciul de presă al districtului militar Vest, din care face partea regiunea Riazan.

Peste 100 de persoane și 26 de vehicule specializate se aflau la fața locului.

De asemenea, au fost trimise un tren specializat în lupta împotriva incendiilor, iar mai multe elicoptere și un avion au fost plasate în stare de alertă pentru a participa la stingerea incendiului, în caz de necesitate.

Ministerul rus pentru Situații de urgență a declarat mircuri seara că, deocamdată, nu au fost identificate victime.

„Evacuarea locuitorilor din circa zece sate situate pe o rază de 5 km de locul incendiului este în curs, în această regiune situată la circa 200 km sud-est de Moscova”, a mai spus oficialul Guvernului de la Moscova.