Evenimentul ZileiActualitateBREAKING NEWS. Ministerul Apărării din România a anunţat ACUM ce se întâmplă cu recrutările tinerilor

BREAKING NEWS. Ministerul Apărării din România a anunţat ACUM ce se întâmplă cu recrutările tinerilor

BREAKING NEWS. Ministerul Apărării din România a anunţat ACUM ce se întâmplă cu recrutările tinerilor
Ministerul Apărării Naționale a anunţat azi că nu există vreun proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României, după ce în presă au apărut mai multe informații pe marginea acestui subiect.

Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României. Mobilizarea rezerviștilor și încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/ 2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război", se arată într-un comunicat al ministerului.

MApN a precizat în luna mai 2014 că ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, privind actualizarea modelului certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale, este un demers legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document.


Accesează: