Evenimentul Zilei > Justitie > BREAKING NEWS. Daea, în vizorul DNA. Pentru ce este anchetat fostul ministru al Agriculturii
BREAKING NEWS. Daea, în vizorul DNA. Pentru ce este anchetat fostul ministru al Agriculturii

BREAKING NEWS. Daea, în vizorul DNA. Pentru ce este anchetat fostul ministru al Agriculturii

Petre Daea, fostul ministrul al Agriculturii, este anchetat de DNA cu privire la casa de comenzi Unirea.

Recent, corpul de control al Ministerului Agriculturii și al Dezvoltării Rurale a verificat o tranzacție imobiliară suspectă în urma căreia Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA SA ar fi pierdut în jur de 800.000 de euro, reprezentând avansul plătit.

Casa de comerț ar fi demarat procedura de achiziție pentru un depozit și un teren situate în Focșani și deținute de un afacerist local, Niculae Țuțoi, însă nu le-a dus până la capăt. Directorul general al societății, Adrian Izvoranu a refuzat orice discuție pe această temă, însă informațiile EvenimentuluI Zilei au fost confirmate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și de omul de afaceri.


Exclusiv. Afacere imobiliară dubioasă, cu bani de la stat. Ministerul Agriculturii a declanșat anchetă


Într-un răspuns transmis evz.ro, biroul de presă al MADR a confirmat existența tranzacției de la Focșani, plata unui avans, dar a refuzat să ofere alte detalii, legate de sume și de împrejurările tranzacției, invocând necesitatea de a proteja interesele MADR.

„Pentru o corectă protejare a intereselor MADR, care este acționar unic la Societatea Națională «Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA» SA, dar și în sensul art. 12 alin. (1) lit. c) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare conform căruia se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv la art. 111 informaţiile privind activităţile comerciale sau financiare, dacă publicitatea acestora aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ori industrială, precum şi principiului concurenţei loiale, potrivit legii”, se arată în răspunsul transmis Evenimentului Zilei.


Ministrul Agriculturii închide „cooperativele” lui Petre Daea: „Vremea lor a trecut!”


Biroul de presă confirmă și existența unui impas în privința finalizării tranzacției, fără să indice cauzele acestuia. În schimb, răspunsul precizează că organele de conducere ale societății i-au indicat directorului general Adrian Izvoranu demersurile pe care trebuie să le întreprindă: „Adunarea Generală a Acționarilor și Consiliului de Administrație, prin raportare la situația juridică a promisiunii de vânzare – cumpărare, fiecare conform competențelor statutare, va dispune conducerii executive măsurile legale pentru deblocarea situației de fapt intervenită în cazul achiziției activelor din Focșani, județul Vrancea, prin raportarea permanentă la protejarea interesului acționarului unic MADR și la atingerea obiectivelor strategice ale societății”.

De asemenea, evz.ro a solicitat și un punct de vedere din partea lui Adrian Izvoranu, însă acesta adecis să se abținp de la orice fel de comentariu.


Exclusiv. Deziluzie în Capitală. Ultima țeapă a lui Daea pentru bucureșteni!