Breaking News. Acum s-a dat legea: Credit fiscal pentru creșe și grădinițe la firme

Companiile care plătesc servicii de educație timpurie pentru copiii angajaților vor putea beneficia de credit fiscal, iar companiile care investesc în învățământul dual univesitar sau preuniversitar pot deduce cheltuielile efectuate.

Astfel, Parlamentul a adoptat miercuri cu 250 voturi pentru, 9 abțineri, 1 vot împotrivă, o modificare a Codului Fiscal prin care companiile beneficiază de credit fiscal atunci când plătesc serviciile de educație timpurie pentru copiii angajatilor, într-un cuantum de maximum 1500 lei/lună, care se scade fie din impozitul pe profit datorat statului, fie din impozitul pe salarii reținut de contribuabili pentru angajați, fie din TVA datorată sau din accizele datorate.

De asemenea, firmele care investesc în învățământul dual univesitar sau preuniversitar pot deduce cheltuielile efectuate cu organizarea și desfășurarea acestui tip de educație.

Bursele, premiile și alte drepturi sub formă de cazare, masă transport, echipamente de protecție primite de elevi și studenți pe parcursul învățământului dual preunivesitar/univesitar, profesional și tehnic nu se impozitează.

Cine se califică

Potrivit Centrului Step by Step, „educația timpurie este extrem de importantă în formarea adultului, contribuind definitoriu la evoluția în viață. Copiii care frecventează servicii de educație timpurie de calitate devin adulți mai sănătoși, mai responsabili civilmente, care se adaptează mai ușor la școala și au un parcurs școlar mai lung, își găsesc mai ușor de lucru și potențialul lor infractional este mai scăzut”.

Pachetul legislativ adoptat de Parlament a venit ca urmare a eforturilor de promovare a educației timpurii făcute de mai multe organizații neguvernamentale din România cu proiecte în domeniul educației.

Creșterea capacității și calității serviciilor de educație timpurie din România

Educația timpurie este extrem de importantă în formarea adultului, contribuind definitoriu la evoluția în viață. Copiii care frecventează servicii de educație timpurie de calitate devin adulți mai sănătoși, mai responsabili civilmente, care se adaptează mai ușor la școala și au un parcurs școlar mai lung, își găsesc mai ușor de lucru și potențialul lor infractional este mai scăzut.

Creșterea natalității, posibilitatea de a beneficia de servicii de educație timpurie de calitate încurajează familiile să-și asume responsabilitatea de a avea mai mulți copii, scrie hotnews.ro.