Brazilia a bătut un nou record al deceselor. Jair Bolsonaro vrea relaxare ca în Europa

Sursa foto: EVZ

Deşi America Latină continuă să sufere din cauza noului coronavirus, în special Brazilia, totuşi Europa nu ţine cont de asta şi dă drumul la relaxarea totală în cele mai multe locuri.

America Latină încă suferă din pricina epidemiei de coronavirus, cu Brazilia în frunte, care a bătut un nou record miercuri, în contrast cu Europa unde se redeschid graniţele, aşa cum a făcut astăzi Austria, în plină controversă asupra hidroxiclorochinei.

Brazilia a înregistrat 1.349 de decese din pricina coronavirusului în 24 de ore, un nou record pentru această ţară, cea mai lovită din America Latină.

Miercuri a fost impusă şi o stare de asediu în 20 de localităţi din statul Bahia, în nord-estul Braziliei, în tentativa de a mai opri expansiunea pandemiei de coronavirus.

„Dacă nu acţionăm, riscăm să vedem o explozie a cererilor de paturi la terapie intensivă şi nu vom putea face faţă acestora”, a avertizat gvernatorul statului Bahia, Rui Costa.

Brazilia, noul epicentru al pandemiei Covid-19, are acum 32.548 de morţi şi nimic nu pare în stare să stopeze progresia noului coronavirus în această ţară.

Cifrele, pe care comunitatea ştiinţifică le consideră grav subevaluate, plasează gigantul latino-american pe locul 4 în lume la numărul de morţi după Statele Unite, cu 107.000 de morţi, Regatul Unit, cu 39.728 de morţi şi Italia cu 33.530 de morţi.

Cu toate acestea Jair Bolsonaro vrea relaxare pentru a salva economia

Brazilia, al cărei preşedinte, Jair Bolsonaro, cere permament revocarea restricţiilor pentru a salva economia şi a reduce şomajul, reprezintă mai mult de jumătate din cazurile de contaminare şi decese din pricina Covid-19, din America Latină.

Mexic: 1.000 de morţi pe zi

Mexicul, la rândul său, a depăşit 1.000 de morţi miercuri, pentru prima dată de la începerea epidemiei. În acest fel a ajuns să depăşească 11.000 de decese.

În Chile, o altă ţară sudamericană lovită dur de epidemie, autorităţile au decis să prelungească statea de asediu la Santiago pentru a 4-a săptămână la rând.

La rândul său, Ecuadorul va relaxa restricţiiile drastice adoptate la Quito în tentativa de a opri răspândirea virusului. Starea de asediu a fost redusă la 8 ore pe zi miercuri, în timp ce restaurantele şi centrele comerciale şi-au deschis din nou porţile.

În Europa, 4 ţări (Germania, Italia, Franţa şi Olanda) şi-au unit forţele pentru a găsi un vaccin într-un moment în care polemicile despre proprietăţile terapeutice ale hidroxiclorochinei au reînceput.

OMS a anunţat că cercetările privind eficacitatea acestui medicament vor fi reluate, existând dubii despre „sentinţa” dată iniţial, notează Le Point.