Cea mai urât mirositoare brânză din lume. Puțini pot să o mănânce

Sursa foto Dreamstime

Cea mai urât mirositoare brânză din lume se găsește în Europa și nici măcar producătorul n-a putut să o mănânce. Aceasta conține aceeași bacterie care face ca picioarele să miroasă.

Cea mai urât mirositoare brânză din lume se numește „The Minger” și provine din Scoția. Această brânză este similară cu un Camembert și nici producătorii n-au putut să o mănânce din cauza mirosului. Aceștia au spus că are un „interior unsuros” care, potrivit lor, este „o plăcere pură”, dar că duhnește foarte tare.

Ce conține această brânză

Brânza urât mirositoare a fost menținută cu o soluție sărată în timpul procesului de maturare de două luni. Se spune că acest lucru încurajează creșterea Brevibacterium linens un „microb” care face ca picioarele să miroasă și atrage insectele.

Highland Fine Cheeses, care produce The Minger la Blarliath Farm, lângă Tain, a fost implicată într-un plan al Universității din Nottingham pentru a crea noi matrițe pentru noi produse. Clima umedă din Scoția ajută la crearea drojdiilor și a peniciliilor folosite de firma producătoare de brânză.

Cea mai urât mirositoare brânză din lume. Puțini pot să o mănânce. Sursa foto Twitter(X)

Producătorul brânzei a spus că fiecare om poate decide cât timp este ținută în afara frigiderului înainte de a o mânca sau de a o folosi în alte preparate. Brânza vine învelită într-un ambalaj de argint foarte rezistent.

Nu seamănă cu brânzeturile britanice mirositoare

O persoană care a gustat The Minger a spus că nu seamănă deloc cu alte brânzeturi britanice mirositoare și că se aștepta să fie imposibil de mâncat. „Nu se apropie nici pe departe de brânzeturile britanice puturoase pe care le-am gustat în trecut și pe care tatăl meu mi le oferă în fiecare Crăciun, cum ar fi Tunworth din Hampshire, Camembert englezesc suficient de bun pentru a face un francez să plângă”, potrivit Mirror.

Cea mai urât mirositoare brânză din lume. Puțini pot să o mănânce. Sursa foto Dreamstime

Cele mai scârboase tipuri de brânză

Casu Marzu este una dintre cele mai scârboase tipuri de brânză pentru că este servită cu viermi vii. Aceasta se găsește în restaurantele din Sardinia. O altă brânză scârboasă este cea de yak (comunități tibetane). Brânza se obține prin înfășurarea cașului din lapte de iac în pânză și presarea acestuia pentru a scăpa de apă. Când se usucă, este tăiată în bucăți și lăsată să se usuce, adesea la foc de lemne.

Și brânza din lapte de cămilă (Etiopia, Mauritania, Sudan și comunitățile beduine) este considerată scârboasă. Fabricarea brânzei din lapte de cămilă este un proces mai dificil, așa că păstorii folosesc cheag de cămilă din bucăți din stomacul animalului pentru a coagula laptele și a crea caș.