Evenimentul Zilei > Social > ACUZAȚII GRAVE făcute Cătălin Botezatu: Focul de la clubul Bamboo a fost pus cu intenție
ACUZAȚII GRAVE făcute Cătălin Botezatu: Focul de la clubul Bamboo a fost pus cu intenție

ACUZAȚII GRAVE făcute Cătălin Botezatu: Focul de la clubul Bamboo a fost pus cu intenție

Designerul Cătăiln Botezatu, care nu a dorit să spună dacă mai deține acțiuni la Bamboo a acuzat că focul de la club a fost pus cu intenție. El a precizat că tot personalul de la Bamboo face traininguri lunare pentru astfel de situații de urgență și că ei ai evacuat toți oamenii în 7 minute și jumătate.

Întrebat de jurnaliști dacă mai este acționar la clubul Bamboo, Botezatu a evitat să răspundă, precizând că este "unul dintre oamenii care ține la acest club". 

Principalele declarații ale lui Cătălin Botezatu la Antena 3: 

  • "Este posibil ca focul să fi fost pus cu intenție. Tot timpul există această posibilitate. Să nu vă închipuiți că clubul avea numai prieteni. Este un club foarte bine cotat care are și dușmani.
  • Știu ce se întâmplă încă de la izbucnirea incendiului. Din păcate, infromațiile sunt puțin eronate. În primul rând, Bamboo are ISU și autorizație și a fost lăudat că are cele mai largi uși de evacuare. Evacuarea s-a făcut în 7 minute și jumătate de către personalul clubului care e trainuit în fiecare lună pentru astfel de acțiune, asta în urma tragediei de la Colectiv.
  • Tot atunci ISU ne-a impus nu numai nouă, ci tuturor cluburilor niște restricții care ne-au costat peste 100.000 euro legat de materialele pe care trebuie să le folosim, astfel încât să nu punem în pericol viața oamenilor. Am făcut ieșiri de urgență largi. Pompierii nu mai aveau ce să evacueze pentru oamenii au fost evacuați de personalul din Bamboo.
  • Nu știu, dar dacă sunt aceste amenzi vă vor spune avocații. Noi am făcut tot ce se putea face după incidentul de la Colectiv. Nimeni nu poate să ne impute faptul că nu există ieșiri de salvare luminate. Am văzut că s-a spus că s-au aruncat oamenii de la etal. Clubul Bamboo nu are etaj. S-au aruncat în piscină, au spus. Piscina era goală. S-au aruncat în lac. Bamboo are o margine de 10 centrimetri deci nu aveau cum să sară oamenii.
  • N-are nicio legătură cu o narghilea care a luat foc, că focul a plecat din mijlocul clubului. Focul a pornit de undeva din stânga barului, este intrarea într-un alt club, într-un ball room. Din păcate, incendiul s-a extins și acolo. Ideea este că în acea zonă nu intra nimeni. Acolo nu au fost depozitate băuturi, cum s-a spus. Iar acolo, când se desfășoară activitatea de club, nu intră nimeni.
  • La orice astfel de locație, în fiecare lună apar noi cereri. În ceea ce privește documentele, ele vor fi depuse și veți vedea că nu sunt reguli. Un club care e în primele top ten în lume nu poate funcționa așa. Dacă erau nereguli foarte mari, clubul ar fi fost închis. Nu te lasă nimeni să mergi mai departe dacă ai nereguli mari.
  • Și noi vrem să știm care este sursa incendiului. Nu știu, pentru că era o zonă în care nu se ducea nimeni, acolo nu se fuma. Era o zonă de intrare către o altă locație a clubului, către ball room."

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: