Bombardierul american cu inteligența artificială îi provoacă coșmaruri lui Xi Jinping

Bombardierul american cu inteligența artificială îi provoacă coșmaruri lui Xi Jinping Bombardierul B-21 de ultimă generație. Sursa Foto - US Air Force

Americanii lucrează în secret la bombardierul stealth super-secret B-21 Raider, aeronava cu inteligență artificială și bombe nucleare care îi provoacă fiori lui Xi Jinping.

Deși Casa Albă a declarat că va reglementa riscurile sistemelor avansate cu inteligență artificială pentru siguranța cetățenilor, dezvoltă un bombardier dotat cu inteligență artificială ce va înlocui bombardierul stealth B-2 Spirit. Dezvoltat din 1989 și intrat în serviciul forțelor aeriene americane, B-2 Spirit va ieși din uz după anul 2032.

Este vorba despre B-21 Raider, singurul avion de luptă al Forțelor Aeriene Americane cu capacitatea de a intercepta rachetele mobile ale Chinei și pentru a transporta armele ce pot penetra buncărele subterane din Coreea de Nord și Iran, țări cu programe nucleare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regimul comunist de la Beijing nu are nimic asemănător cu bombardierul american. B-21 are motoare ce pot genera putere pentru inteligență artificială și pentru a fi conectat la un sistem care învață să lupte și să devanseze manevrele inamice în timpul misiunilor de luptă, în ceea ce se numește „Cognitive Electronic Warfare”.

Bombardierul de a șasea generație B-21. Sursa Foto: US Air Force 

Bombardierul american. SUA vrea să domine planeta

America vrea să folosească noul bombardier pentru a-și relua frâiele dominației globale de altădată și pentru descurajare nucleară, începând din 2030. Un raport al South China Morning Post a indicatcă armele hipersonice ale Chinei, capabile să atingă viteza Mach 6, sau de șase ori viteza sunetului, ar putea contracara sofisticatul B-21.

Fabricat de Northrop Grumman, poate retrage trenul de aterizare în timpul zborului. Până în prezent, sunt șase exemplare gata ansamblate. B-21, un bombardier stealth de generația a șasea,  ar putea fi gata pentru operațiuni aeriene în doi-trei ani și va primi certificare nucleară pentru a fi echipat cu armament de distrugere în masă.

Din acest motiv, China militează pentru discuții pentru controlul armelor high-tech și reglementarea inteligenței artificiale. Beijingul anticipează că toate armele  modernevor fi conectate printr-o rețea de comunicații rapidă, stabilă și eficientă, precum Skynet din filmele Terminator. Toate datele vaste vor fi probabil preprocesate, selectate și evidențiate de inteligența artificială înainte de a fi prezentate operatorilor umani, astfel încât aceștia din urmă să poată lua cele mai bune decizii pentru a dobândi victoria. Peste ani, bombardierul B-21 ar putea zbura fără echipaj,  pilotat de la distanță, potrivit Fox News.