Scandal de zile mari pe banii românilor. PSD lansează un val de acuzații la Guvernul liberal, susținând că există un plan prin care se urmărește o majorarea a taxelor pentru anul 2021.
În plină criză sanitară, PSD a acuzat guvernul PNL că urmează să producă o serie de schimbări la nivel de taxe. Schimbările ar urma să intre în vigoare în anul 2021 și ar presupune o majorare a taxelor.
În replică, ministrul Florin Cîțu, a declarat că Ministerul Finanţelor Publice (MFP), nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal, scrie Capital.ro.
„Aşadar, care este răspunsul la întrebarea „de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021?” Pentru că este ILEGAL! Art. 35: În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”, a menţionat Florin Cîţu.
Ce spune Orban despre o eventuală majorare a taxelor
Premierul Ludovic Orban a luat o decizie cu privire la majorarea taxelor. Anunțul care vizează sute de mii de români a fost făcut vineri, la finalul unei întâlniri cu CDR.
Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi, în întâlnirea pe care a avut-o, vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR).
Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, propunerea pe care România o va face Comisiei Europene privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă a fost principala temă de discuţie în cadrul consultărilor premierului Ludovic Orban cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
„Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie, a propunerii României privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, care va fi ulterior transmisă Comisiei Europene. Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susţinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice şi stimularea mediului de afaceri”, se arată în postare.