Evenimentul Zilei > Politica > Bombă în politică! Unde se mută mâna dreaptă a lui Ponta. Schimbări la final de an
Bombă în politică! Unde se mută mâna dreaptă a lui Ponta. Schimbări la final de an

Bombă în politică! Unde se mută mâna dreaptă a lui Ponta. Schimbări la final de an

Sfârșitul de an vine cu noi schimbări pe scena politică românească, iar Victor Ponta mai încasează o lovitură de la Sorin Cîmpeanu, unul dintre apropiații săi.

Surse politice au declarat pentru EvZ că Sorin Cîmpeanu trece cu toată filiala ProRomânia la PNL Sector 2.

Ca urmare a scandalul intern din ProRomânia după votul de învestitură al Guvernului Orban, 16 lideri ai partidului condus de Ponta au anunțat că părăsesc formațiunea politică a fostului premier.

„Noi, semnatarii acestei declarații, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroși oameni politici cu experiență nu acordau șanse mari acestei inițiative.

Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credință, de la simpli votanți, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex și complicat în care a stagnat politica românească. Am inițiat și realizat acest Proiect cu oameni care, în primul rând, au renunțat la ambițiile personale și la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluție politică de centru pentru România. Este vorba de un Proiect politic în care toți ne-am regăsit pe deplin și pe care l-am conceput în așa fel încât să reprezinte o parte importantă a intereselor cetățenilor români, atât în planul politicilor publice propuse, cât și în plan ideologic. Bunele intenții însă, uneori, nu sunt de ajuns. Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, în timp, proiectele și strategiile pe care le propunem să prindă contur. Iar aici, dificultățile apar, de multe ori, acolo unde te aștepți mai puțin. Astfel, în viața politică, sunt momente în care anumite delimitări și decizii trasează intențiile politicienilor.

Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție, schimbându-se doctrina și idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepții ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici și măsuri care să pună pe primul loc libertatea și drepturile cetățenilor, dar care includ totodată și aspectele sociale. De aceea, rămânând fideli ideilor și valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulți dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar și colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înțeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus.

Suntem în continuare o echipă puternică și dornică să se implice într-un proiect de reformare a societății românești. În acest sens, semnăm astăzi împreună o demisie colectivă din PRO România și vom continua să credem în valorile pe care le-am promovat în mod consecvent”, scriau aceștia într-un comunicat de presă, remis în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Scandalul din ProRomânia a atins apogeul în momentul în care mai mulți lideri, printre care Mihai Tudose, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, au votat pentru învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban, cu toate că Ponta declarase că partidul pe care îl conduce nu va participa la vot.